To je to što me zanima!

Donijele Kujundžiću 400 horor priča: Žene su vezali za krevet

Akcija je pokrenuta nakon izjave Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, što su iz splitske bolnice opovrgnuli
Vidi originalni članak

Predstavnice udruge Rode u ponedjeljak su Ministarstvu zdravstva uručile 400 svjedočanstava žena koje su doživjele neugodna iskustva u hrvatskim bolnicama.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nosimo sa sobom 400 svjedočanstva žena koje su doživjele neku vrstu nasilnog, odnosno bolnog postupka prije nakon ili za vrijeme poroda - izjavila je Daniela Drandić iz udruge Rode novinarima pred Ministarstvom zdravstva.

- Radi se o situacijama gdje se žene vezalo za stol. Nema pravila, jednako je zastupljeno po cijeloj Hrvatskoj. To je društveni problem - rekla je i dodala da se bol žene ne doživljava jednako vrijednom.

Ministar Milan Kujundžić ustvrdio je u četvrtak da se takvi postupci u Hrvatskoj ne događaju. Skupili smo 400 svjedočanstva žena koje dokazuju da to nije istina, rekla je Drandić.

'PREKINIMO ŠUTNJU' 'Meni su na živo rezali tkivo i mišić, taj zvuk neću zaboraviti'

- Ovo je istina, ovo su priče 400 žena koje su nam se u samo dva i pol dana javile, ovo nije prvi da govorimo o tome, ali se nadam da je zadnji i da će se nešto po tom pitanju poduzeti - poručila je Drandić.

Izvršna direktorica Roda Ivana Zanze istaknula ja kako se u tim slučajevima radi o rodno uvjetovanom nasilju nad ženama.

- Nažalost, na ženama je da uvjeravaju institucije da se to dogodilo - rekla je Zanze.

Akcija je pokrenuta nakon izjave Mostove zastupnice Ivane Ninčević Lesandrić u Hrvatskom saboru da su joj u KBC-u Split obavili kiretažu bez anestezije, što su iz splitske bolnice opovrgnuli tvrdeći da se radilo o drugom zahvatu, vakuumskoj aspiraciji, te da se svakoj pacijentici u takvim slučajevima nudi opća ili lokalna anestezija.

Idi na 24sata

Komentari 156

  • laky03348 15.10.2018.

    A ljudi dragi pa nema se,bolnice pred bankrotom kao i cjela drzava,glavno da se za politicare i uhljebe ili ti biracku masineriju hdz-a ima para.

  • aJOJ_1 15.10.2018.

    Sad će premijer reći da je bolje nego li u Africi, a njegov ministrek zdravstva će reći da je sve po propisu. Šta da misle mladi? Bjež odavde glavom bez obzira! Da sam mlađi i ja bi s njima.

  • bubleha 15.10.2018.

    To se dešava samo za vrijeme ove vlade?

Komentiraj...
Vidi sve komentare