To je to što me zanima!

U napadu na šijitsko svetište jedan poginuo, 80 ranjenih

Tri male bombe bačene su ispred zgrade Hosaini Dalan, glavnog šijitskog svetišta, u subotu oko 2 sata po lokalnom vremenu, pri čemu je poginuo 14-godišnji dječak
Vidi originalni članak

Najmanje jedna osoba ubijena je, a gotovo 80 ih je ranjeno u subotu u bombaškom napadu na glavno šijitsko svetište u Dhaki, gdje se gotovo 20.000 osoba okupilo na obilježavanju Ašure, javila je policija. Tri male bombe bačene su ispred zgrade Hosaini Dalan, glavnog šijitskog svetišta u glavnome gradu, u subotu oko 2 sata po lokalnom vremenu, pri čemu je poginuo 14-godišnji dječak, rečeno je iz istog izvora.

- Bilo je gotovo 20.000 osoba unutar zgrade te izvan nje kad su tri bombe eksplodirale unutar Hosaini Dalana - izjavio je pomoćnik šefa policije Dhake, Mofiz Udin Ahmed.

Napad se dogodio prilikom okupljanja vjernika na obilježavanju Ašure, žalovanja za mučenikom imamom Huseinom, unukom proroka Muhameda.

Radi se o prvom napadu na šijitsku zajednicu u Bangladešu, tvrdi policija.

Prije nekoliko tjedana u Bangladešu su ubijena dvojica stranaca, Talijan i Japanac, a za ubojstva je odgovornost preuzela sunitska ekstremistička skupina Islamska država (IS).

Vlasti su dovele u pitanje to preuzimanje odgovornosti procjenjujući da IS nije prisutan u toj zemlji sa sunitskom većinom među 160 milijuna stanovnika.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare