To je to što me zanima!

S. Uzelac: Da je bilo pritisaka, sigurno ne bih pristao na njih

Glasao sam za izmjene dioničarskog ugovora između INA-e i MOL-a i to u uvjerenju da je to korisno za Hrvatsku, rekao je S. Uzelac na suđenju bivšem premijeru
Vidi originalni članak

Suđenje Ivi Sanaderu, bivšem premijeru, nastavljeno je u četvrtak na Županijskom sudu u Zagrebu. Sanadera, podsjetimo, optužnica tereti za ratno profiterstvo u slučaju Hypo te u slučaju INA-MOL da je uzeo deset milijuna eura mita od čelnika MOL-a u zamjenu za upravljačka prava u INA-i.

Svjedočili su bivši potpredsjednik Vlade Slobodan Uzelac i bivši član Uprave INA-e Jozo Petrović. Uzelac je svjedočio o tome kako su se donosile odluke na sjednicama Vlade. Posvjedočio je kao su odluke uglavnom bile jednoglasne. Rekao je i kao je glasao za izmjene dioničarskog ugovora između INA-e i MOL-a i to u uvjerenju da je to korisno za Hrvatsku. Naglasio je i kako,da je bilo pritisaka, ne bi pristao na njih.  

- Stekao sam dojam da nešto od tih izmjena moramo napraviti slijedom prethodnog ugovora. Mene je zanimao samo interes Hrvatske - rekao je Uzelac.

Nakon Uzelca je svjedočio Petrović koji je rekao kako ne zna da li su ugovori za podzemno skladište plina Okoli bili štetni ili povoljni. 

- Ja to ne znam, plinski biznis je bio u nadležnosti Naftaplina - rekao je Petrović. Rekao je i da nije radio pritisak na Branka Radoševića, bivšeg direktora Plinacroa, koji je na suđenju Sanaderu tvrdio suprotno. Petrović je posvjedočio i o sastanku s Hernadijem u Vladi. U petak bi trebali svjedočiti Luka Bebić i Marina Matulović Dropulić. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • diba_1 15.03.2012.

    i Ja očekujem, konačno sud odluči da mi vrati onih 5 milijuna eura.

  • ee letit 15.03.2012.

    pa meni nije čudo što je Slobodan Uzelac bio za u interesu hrvatske države nego me čude ovi sa rukama na srcu volim hrvatsku!!!!!!

  • kozaribok 15.03.2012.

    Čovjek je državu oštetio što direktno ,što indirektno za milijarde kuna,i sad nam se svima smije u lice i sprda.Cijeloj njegovoj familiji i njemu bi za primjer sve oduzeo ,pa onda bi im vratio samo ono što mogu dokazati da su stekli,a to bi bilo jako malo

Komentiraj...
Vidi sve komentare