To je to što me zanima!

U Njemačkoj blokirane ulice: 12.000 ljudi protiv desničara

Kratko prije početka nacionalne konferencije desničarske Alternative za Njemačku prosvjednici su blokirali prometnice. Predviđeno je da će se u subotu održati nekoliko prosvjednih skupova
Vidi originalni članak

Kratko prije početka nacionalne konferencije desničarske Alternative za Njemačku (AfD) prosvjednici su blokirali prometnice prema gradu Braunschweigu, gdje se održava konferencija.

Skupine prosvjednika okupile su se na ulici na tri mjesta oko zgrade u kojoj se održava konferencija, rekao je policijski glasnogovornik u subotu ujutro, a stanje je mirno.

Policija očekuje da će se u gradu okupiti između 10.000 i 12.000 prosvjednika protiv AfD-a.

Predviđeno je da će se u subotu u gradu održati nekoliko prosvjednih skupova.

AfD bi trebao izabrati na konferenciji novo vodstvo stranke.

NJEMAČKI KANCELAR Era Angele Merkel bliži se kraju: Tko će biti nasljednik?

U Njemačkoj se istodobno sastaju socijaldemokrati (SPD) koji će objaviti pobjednika izbora za vodstvo stranke, čija će prva zadaća biti da odluči hoće li izići iz sadašnje koalicije s konzervativcima kancelarke Angele Merkel.

Najstarija stranka u Njemačkoj u kaosu je nakon loših rezultata na regionalnim i europskim izborima te šestomjesečne utrke za vodstvo stranke.

Mnogi članovi žele izlazak iz vlade te obnovu stranke u oporbi.  

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mestar 30.11.2019.

    Zna se koji su to koji prosvijeduju, zato mediji i ne objavljuju sliku prosvijednika nego njihove parole.

  • vjačo 30.11.2019.

    radikalna desnica!? valjda radikalna lj e v i c a - kako su nijemci tako brzo zaboravili "Frakciju Crvene armije (njem. Rote Armee Fraktion; RAF) također poznata i kao "skupina (ili banda) Baader-Meinhof" jednu od najutjecajnijih lj e v i č a r s k i h, zapadno- njemačkih militantnih t e r o r i s t i č k i h organizacija. Djelovali su kao "urbana gerila" od 1970. godine do 1993. godine (službeno 1998.) - Godine 1968. Andreas Baader i njegova djevojka Gudrun Ensslin podmetnuli su požar u kojem je do temelja izgorjela robna kuća u Frankfurtu. - Do kraja 1970. godine RAF je opljačkao tri banke u Berlinu. Ukradenim novcem su preko istočnog Berlina stigli do Jordanske pustinje gdje polaze vojnu obuku u kampu Al Fataha. Kupuju oružje za daljnje akcije i počinje njihova dugoročna suradnja s palestinskim militantima. - Tijekom 1971. godine pljačkaju banke diljem Njemačke, tj. vrše "eksproprijaciju kapitala", kako to oni nazivaju. Ulrike Meinhof piše njihov službeni manifest na kojem se prvi put pojavljuje njihov logotip: c r v e n a petokraka, preko nje Heckler & Koch MP5 i natpis RAF. - po ugledu na njih formiraju se još neke lj e v i č a r s k e terorističke organizacije ; Pokret 2. lipnja (njem. Bewegung 2. Juni) i Revolucionarne ćelije (Revolutionäre Zellen) koji počinju s napadima na banke, policiju, robne kuće, klubove. Tadašnji ministar unutarnjih poslova Hans-Dietrich Genscher formirao je specijalne postrojbe policije koje se bavile isključivo ovom pojavom."

  • AUPZDMTRN 30.11.2019.

    Zašto skrivaju lica transparentom? Možda da ne vidimo egzotična lica?

Komentiraj...
Vidi sve komentare