To je to što me zanima!

U Općinu Murter stigao USKOK: Istražuju načelnikovo trošenje općinskog novca u bordelu

Načelnik Toni Turčinov je u travnju 2019. spiskao 1560 eura u jednom austrijskom bordelu i taj trošak platio službenom karticom. Sada cijeli slučaj češlja USKOK
Vidi originalni članak

U Općinu Murter jutros su stigli istražitelji USKOK-a koji češljaju načelnikovo nenamjensko peglanje općinske kartice u jednom bordelu u Austriji.

- Ured u predmetnom slučaju provodi izvide u suradnji s PNUSKOK-om - potvrdili su nam proteklog tjedna iz USKOK-a.

Podsjetimo, načelnik Toni Turčinov je u travnju 2019. spiskao 1560 eura u jednom austrijskom bordelu i taj trošak platio službenom karticom. Jučer je tvrdio da je 'slučajno pomiješao kartice i da je račun platio poslovnom, umjesto privatnom'.

Portal Telegram, koji je otkrio aferu, objavio je i račune koji pokazuju kako je Turčinov sredinom travnja 2019. godine u sitnim noćnim satima u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu.

POVOLJNA OPĆINA Načelnik koji je trošio u bordelu ima kuću u Murteru. Kaže da vrijedi 133 eura po kvadratu

Dalje je tvrdio da je, kad je shvatio svoju omašku, vlastitim sredstvima platio smještaj na poslovnom putu koji je trebala podmiriti Općina i tako obeštetio proračun. Kako bi to dokazao, poslao je račun za smještaj općinske delegacije u klagenfurtskom hotelu Schlosswirt Ebenthal, koji je navodno platio vlastitim novcem. Isti račun predao je i u svoju Općinu, kao dokaz troškova. Djelatnik hotela, Georg Alexander Bürger, odgovorio je Telegramu kako oni taj račun nisu izdali.

PRISJEO MU KLAGENFURT Što povezuje USKOK, naš novac, bordele i kroasane? Ovaj čovjek

U međuvremenu, Turčinov je objavio kako daje ostavku na funkciji županijskog vijećnika te se povukao iz javnosti.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • japanokinezjapano 20.07.2022.

    Možda ih sve potjera kući jer se nisu najavili prije ljeta.

  • Dmitar Kralj 20.07.2022.

    Kakvu ulogu ima bilo kakva istraga, kada Turčinov mora dati ostavku iz moralnih razloga, jer je priznao da je plaćao u bordelu. Čijom karticom, to za njegov moral nije bitno.

  • mamaseka@web.de 20.07.2022.

    citava drzava kupleraj, kriminal, kocijasi, budale..ministri s faksom koji ne poznaju drzave u susjedstvu, politcarka koja tvrdi da kod nas ima preko milijardu zaposlenih, milanovic koji se izrazava kao zadnji kocijas, prva "seljancura koja si dozvoljava da sinu povise ocjene, puni zatvori kreatura koji su zloupotrijebili polozaja i jos ih vecina to cini....nas, politicki vrh nema nis pod kontrolom..ta dva arogantna pastuha ce od napuhavanja uskoro prsnuti..

Komentiraj...
Vidi sve komentare