To je to što me zanima!

U Osječko-baranjskoj županiji otkazani su svi javni događaji

Županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je nalog da napravi procjenu mjera, a one bi od nedjelje trebale stupiti na snagu na području Osječko-baranjske županije...
Vidi originalni članak

Đakovo je u posljednjih nekoliko dana postalo jedno od glavnih žarišta korona virusa u Hrvatskoj. Broj zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji popeo se na 233 slučaja, pa je tamošnji Stožer za civilnu zaštitu odlučio poduzeti posebne mjere pa su tako otkazali sve javne događaje na području županije.

POGLEDAJTE VIDEO Policija ga izbacila iz vlaka jer nije imao masku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da će sve priredbe koje su zakazane za idući vikend sigurno biti otkazane, to je jedna od mjera koju moramo donijeti kako bi smanjili kretanje - rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović i dodao da će u Stožeru večeras imati procjenu epidemiologa. Jedna od tih priredbi je Osječko ljeto kulture koje je trebalo započeti 29. lipnja, ali morat će pronaći neki drugi termin.

-  Na sutrašnjoj sjednici Stožer će "imati na vezi" đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, koji je u samoizolaciji i s njim ćemo proći dio mjera koji se odnosi na sakralne objekte, jer dolaze blagdani koji okupljaju puno vjernika. Donijet ćemo mjere koje su u interesu građana - kazao je Ivanović. 

OGLASILI SE IZ NADBISKUPIJE 'Monsinjor Srakić je dobro, a u bolnici je samo zbog svoje dobi'

Županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je nalog da napravi procjenu mjera, a one bi od nedjelje trebale stupiti na snagu. Ivanović je potvrdio da je od 23 novooboljelih u Đakovu sedmero djece. Na pitanje kolika je vjerojatnost da će Đakovo otići u karantenu, rekao je da to zasad nije opcija. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 1985 2020 28.06.2020.

    Najlakše je napadati crkvu kad znamo da se iz nje nitko neće svađati...svi vi koji krivite časne i svećenike sramite se...nitko nije namjerno nikoga zarazio...umjesto da budemo sretni što nam djecu odgajaju časne... u ovakom vremenu treba što više se moliti vi napadate bez razmišljanja...stavite se vi na nečije mjesto tko je zaražen i da vas tako napadaju...

  • jozicalen9 28.06.2020.

    Znaći li to da su ovom odlukom o zabrani svih javnih događaja u županiji zabranjeni i izbori? Dali su izbori javni događaj?

  • negoidiz 27.06.2020.

    raspad sistema na državnoj razini, stožer u službi anemikusa i prepušteno da lokalni stožeri pokušaju nešto spasiti. sramota od oficijelne politike da ih stožer istre mora stalno gurati sa novim mjerama jer oni o tom više ne razmišljaju već kako da zažtite lik i djelo voljenog im vođe....

Komentiraj...
Vidi sve komentare