News

Komentari 21

U Osječko-baranjskoj županiji otkazani su svi javni događaji

U Osječko-baranjskoj županiji otkazani su svi javni događaji

Županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je nalog da napravi procjenu mjera, a one bi od nedjelje trebale stupiti na snagu na području Osječko-baranjske županije...

Đakovo je u posljednjih nekoliko dana postalo jedno od glavnih žarišta korona virusa u Hrvatskoj. Broj zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji popeo se na 233 slučaja, pa je tamošnji Stožer za civilnu zaštitu odlučio poduzeti posebne mjere pa su tako otkazali sve javne događaje na području županije.

POGLEDAJTE VIDEO Policija ga izbacila iz vlaka jer nije imao masku

- Mislim da će sve priredbe koje su zakazane za idući vikend sigurno biti otkazane, to je jedna od mjera koju moramo donijeti kako bi smanjili kretanje - rekao je načelnik Stožera Goran Ivanović i dodao da će u Stožeru večeras imati procjenu epidemiologa. Jedna od tih priredbi je Osječko ljeto kulture koje je trebalo započeti 29. lipnja, ali morat će pronaći neki drugi termin.

-  Na sutrašnjoj sjednici Stožer će "imati na vezi" đakovačko-osječkog nadbiskupa Đuru Hranića, koji je u samoizolaciji i s njim ćemo proći dio mjera koji se odnosi na sakralne objekte, jer dolaze blagdani koji okupljaju puno vjernika. Donijet ćemo mjere koje su u interesu građana - kazao je Ivanović. 

Županijski Zavod za javno zdravstvo dobio je nalog da napravi procjenu mjera, a one bi od nedjelje trebale stupiti na snagu. Ivanović je potvrdio da je od 23 novooboljelih u Đakovu sedmero djece. Na pitanje kolika je vjerojatnost da će Đakovo otići u karantenu, rekao je da to zasad nije opcija. 

Najčitaniji članci