To je to što me zanima!

U osječkome KBC-u prvi put ugrađena 2. umjetna pužnica

Djevojčici iz Našica je prva umjetna pužnica ugrađena 2017. godine, izvijestili su na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata osječkoga KBC-a
Vidi originalni članak

U osječkome Kliničkome bolničkom centru (KBC) u ponedjeljak je prvi put ugrađena druga umjetna pužnica, i to četverogodišnjoj djevojčici iz Našica, kojoj je prva umjetna pužnica ugrađena 2017. godine, izvijestili su na Klinici za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata osječkoga KBC-a.

Kako Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) ne pokriva troškove ugradnje dviju umjetnih pužnica, prije godinu dana na poticaj roditelja i građana Našica počela je humanitarna akcija u kojoj je prikupljen novac za kupnju druge umjetne pužnice.
Djevojčica je jedna od desetak bolesnika u Hrvatskoj koja će imati ugrađenu umjetnu pužnicu u oba uha.

- Prvi put se u Osijeku ugrađuje druga umjetna pužnica. U zadnje dvije godine ovaj KBC je postao peti implantološki centar u Hrvatskoj i svake godine imamo jednu do dvije ugradnje umjetne pužnice - izvijestio je novinare obnašatelj dužnosti predstojnika Klinike za otorinolaringologiju Hrvoje Mihalj.

Smatra kako je to veliki uspjeh za osječki KBC te Slavoniju i Baranju, posebice zato što pacijenti s tog područja za ugradnju umjetne pužnice više ne moraju odlaziti u Zagreb ili druge gradove.

Izvijestio je kako je drugu umjetnu pužnicu ugradio tim na čelu s dr. Robertom Trotićem iz zagrebačkoga KBC-a  "Sestre milosrdnice", uz asistenciju liječnika osječkoga KBC-a.

Majka djevojčice Renata Kuzminski rekla je novinarima da su u humanitarnoj akciji prikupili 157 tisuća kuna, koliko je bilo potrebno za ugradnju druge umjetne pužnice, čije troškove ne pokriva HZZO.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • LebronJordan23 12.03.2019.

    Svaka čast, lijepa vijest

  • 11.03.2019.

    Svaka čast i bravo za kolege KBC Osijek. Samo tako dalje i neka se na tome be zaustavi. Djevojčici sve najbolje i brzi oporavak. :)

  • ryba 11.03.2019.

    HZMO ne financira ugradnju druge pužnice...Ha! Jbt takva država!

Komentiraj...
Vidi sve komentare