To je to što me zanima!

'U ozbiljnim državama EU ministar iz pozicije nikako ne može tražiti nastavnu titulu!'

Banožić već sutra može opet predati zahtjev za izbor u zvanje izvanrednog profesora. A još je nevjerojatnije da bi o njegovom priručniku mogla odlučivati upravo urednica tog istog sramotnog priručnika!
Vidi originalni članak

Priča o akademskom građaninu Mariju Banožiću s njegovim povlačenjem ni blizu nije završila. Iako je najavio kako će svoju akademsku karijeru “zasad staviti po strani zbog ministarskih obaveza”, zapravo nema nikakvih ograničenja da već u rujnu ponovno ne preda zahtjev za izbor u naslovno zvanje izvanrednog profesora. No nije problem u zahtjevu, nego u vrlo tankim kriterijima koje je prikupio, kažu nam naši sugovornici. Drugi problem kojim bi se trebali pozabaviti akademska zajednica i sveučilišne institucije je njegov priručnik. O obje teme zatražili smo očitovanje čelne institucije za znanost, Agencije za znanost i visoko obrazovanje. U kratkom odgovoru prebacili su odgovornost na one koji su sve i dopustili - lokalno visoko učilište.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 7

  • polorolo 04.08.2023.

    U normalnoj državi ne bi bio ni ministar. U normalnoj državi i za manje se daje ostavka. U normalnoj državi...

  • Luna777 03.08.2023.

    Banožić je najslabija karika u Vladi. Davno bi se njega Plenković riješio da mu ne treba kao gromobran između Milanovića. Ovo je sramota, bez obraza i morala što ovaj dični "doktor znanosti" radi. Ne samo što mu država, odnosno mi porezni obveznici plaćamo 1/3 kredita za kuću, a ima stan, ne samo što je zamračio državni proračun za nekoliko milijuna kuna kad je bio ministar državne imovine , već je eto veliki znanstvenik prepisivao i plagirao tuđe zastarjele radove. Koliko li ima ovakvih doktorata od kada je na vlasti HDZ? Sve bi to trebalo provjeriti! Da, izgleda da mi nismo ozbiljna država, već HDZ-ova prćija. To nam dokazuju svakodnevno. No, i nakon svega toga narod samo radi, šuti... ili odlazi iz zemlje. 

  • buduci sretnik😃 03.08.2023.

    Sposoban za sramotu

Komentiraj...
Vidi sve komentare