To je to što me zanima!

U parku prirode Papuk prve punionice za električna vozila

Investicije je veća od 171.000 kuna od čega je 80 posto financirao Fond za zaštitu okoliša. Punionice su postavljene, kažu u parku, kao dio programa "Zelena linija"
Vidi originalni članak

U Parku prirode Papuk kod Velike postavljene su prve dvije punionice za električna vozila. Ukupna vrijednost ove investicije veća je od 171.000 kuna od čega je 80 posto financirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Jedna punionica postavljena je u Velikoj, a druga u Park šumi Jankovac. Punionice su, rekli su u parku prirode, postavljene kao dio programa "Zelena linija", a koji je namijenjen javnim ustanovama za upravljanje zaštićenim područjima.

- Postavljanjem punionica i korištenjem električnih i hibridnih–plug in vozila, doprinosimo zaštiti prirode i okoliša te društvenoj zajednici jer će se korištenjem ovakvih automobila smanjiti štetne emisije koje proizvode konvencionalni motori s unutarnjim izgaranjem – rekla je ravnateljica Parka prirode Papuk Kristina Kožić. Napomenula je kako uskoro planiraju i izgradnju kamp odmorišta u Velikoj čiji se radovi očekuju uskoro.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • muni seferendi 08.11.2015.

    kad budu s jednim punjenjem prelazili 2000 km onda će to biti isplativo

  • žofanija 06.11.2015.

    To je zakon, dok ti u autu vodiš ljubav, baterija se puni. Sex uz kvisko! Bravisimo !

  • 06.11.2015.

    Stalno se bavimo nadgradnjom, umjesto bazom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare