To je to što me zanima!

U pljački banke u Rijeci nestala je značajna količina novca...

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, no jednoj djelatnici banke je zbog proživljenog šoka i psiholoških posljedica pomoć pružena na Hitnom medicinskom traktu lokaliteta Sušak
Vidi originalni članak

- Htio sam ići u banku no dočekala su me zatvorena vrata i policijska traka oko cijelog objekta. Onda sam saznao da se dogodila pljačka. Vidio sam jednu ženu ispred ulaza koja je bila jako uzrujana i dvojica muškaraca su je smirivala, Čuo sam da je to zaposlenica. Strašno je sve što nam se trenutno dešava. Osim što zbog virusa svi prolazimo teške dane, nažalost se dešavaju i ovakve stvari. A čuo sam i da neki ovih dana varaju građane, kucaju im na vrata i lažno se predstavljaju kao članovi civilne zaštite ili crvenog križa i traže novčanu pomoć. Strašno je što sve nekima pada na pamet. Umjesto da sad svi budemo solidarni i savjesni i pomažemo jedni drugima, neki od nas gledaju kako iskoristiti ovu globalnu katastrofu. Sramota - kazao je ogorčeni Riječanin koji se jutros našao ispred IKB banke u ulici Janeza Trdine u starom gradu u Rijeci, gdje je oko 8.35 počinjeno kaznenog djela pljačke.

NEPOZNAT IZNOS NESTAO Poslovnica Istarske kreditne banke opljačkana je u Rijeci

Ubrzo nakon dojave na mjesto događaja stigla je policija koja je provela očevid.

- Prema dosad utvrđenom za sada nepoznati počinitelji uz prijetnju oružjem prema zaposlenicima otuđili su novac te se udaljili u nepoznatom smjeru. Ovim kaznenim djelom novčarskoj ustanovi sa sjedištem na području Istarske županije pričinjena je znatna materijalna šteta - izvijestila je PU primorsko goranska. 

U događaju nije bilo ozlijeđenih osoba, no jednoj djelatnici banke je zbog proživljenog šoka i psiholoških posljedica pomoć pružena na Hitnom medicinskom traktu lokaliteta Sušak.

Ovo je prva pljačka banke u ovoj godini u Rijeci i policija intenzivno traga za nepoznatim počiniteljima i otuđenim novcem.

Također, policija i dalje traga traga za počiniteljem pljačke poštanskog ureda na Podvežici, opljačkanoj u utorak usred bijela dana.

Obje pljačke dokazuju kako se i u ovim teškim vremenima za sve građane neki ipak ne libe iskoristiti nepovoljne prilike za počinjenje razbojništava. Dapače, nošenje zaštitnih maski zbog aktualne pandemije koronavirusa očigledno im pomaže u tome.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • Offca 🐑 28.03.2020.

    proživljeni šoka i psihološka posljedica može biti trajna ozljeda

  • 27.03.2020.

    Da, dok je pandemija, paznja je usmjerena na sve o pandemiji i pojedinci to koriste zbog raznih razloga. Za vrijeme pandemije, kazne za kriminal treba povecati visoko, tipa za pljacku 30 godina, za tucnjave oko brasna po deset, ubojstva dozivotno. Razmislili bi prije nego krenu sa namjerom. Jer je sada stav: tko mi sto moze, svi su u koroni, imam vise sanse zaraditi nesto, a i ako me uhvate dobijem dan pritvora. Zato obavezno uvesti visoke kazne za vrijeme pandemije. Sljam na nasim ulicama treba eliminirati.

  • 27.03.2020.

    To su naučili od djedova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare