To je to što me zanima!

U posudi za mlijeko izleglo se deset malih ptičica...

Boja iz Zadra u posudi za mlijeko našla je deset grdelina. Ušla je kroz rupu koju je probio geler. Majka je za njih izdarila gnijezdo od dlake psa
Vidi originalni članak

U staroj posudi za mlijeko koju je još u ratu probio geler svoj dom pronašlo je deset malih ptica pjevica. Riječ je o grdelinima, odnosno češljugarima.
- Skupljam starudiju, imam drvena kola, kotače i posude. Na tim kolima sadim cvijeće, a tu stoji na kolac obješena i stara posuda za mlijeko. Dok sam sadila cvijeće čula sam pjev ptica. Otvorila sam poklopac i ugledala sedam jaja. Posudu je u ratu pogodio geler i probio ju, ptica je jedino tuda mogla ući - rekla nam je Boja Pavlović koja je u svom vrtu u Zadru u ponedjeljak popodne fotografirala tek izlegle grdeline. Isprva ih je bilo sedam, no za nekoliko dana, kaže Boja, već ih je bilo deset. Gnijezdo je brižna majka napravila od dlake psa. Kako se pas Belko linjao, tako je ona marljivo skupljala dlaku. Grdelin je ptica poznata po vještom skrivanju i kamufliranju. U proljeće, kada se pare, rijetko ih se primjećuje.
- Ne znam što ću s njima kad odrastu, možda ih podijelim susjedima. Dok su tu, neka su - dodala je Boja.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare