To je to što me zanima!

U potrazi za otetim Salopekom život izgubila dva specijalca

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Egipatski vlasti potvrdile su da su usred potrage za hrvatskim zatočenikom na Sinaju poginula dva specijalca koja su vozilom naletjela na minu Islamske države
Vidi originalni članak

Dvojica pripadnika antiterorističke specijalne jedinice poginula su, a još ih je troje ranjeno , usred potrage za otetim Tomislavom Salopekom . Nesreća se dogodila u gradu Arishu , na poluotoku Sinaju, kada je njihovo vozilo naletjelo na minu koju su najvjerojatnije postavili pripadnici Islamske države .

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je smrt kapetana i pomoćnika glavnog zapovjednika specijalnih jedinica Mohammeda Amina Ismaila Abyssiniana te mladog policajca Ahmeda Mehanna . No, taj ih nemili događaj, kažu, neće spriječiti da akciju potrage nastave istim intenzitetom, javlja Večernji list .

screenshot/YouTube

Unatoč svemu, i egipatski i svjetski mediji o otmici Hrvata izvještavaju mnogo šturije no što su to radili u slučaju otetih Amerikanaca, Britanaca ili pak Francuza. U najtiražnijim egipatskim novinama i na njihovoj najgledanijoj televiziji slučaj Tomislava Salopeka ne spominje se još od petka . Slična situacija je i s tri najtiražnija arapska lista koja izlaze u Londonu - o Salopeku ni riječi, piše Večernji list .

'Pronađeni su prvi dokazi i tragovi'

Egipatske vlasti rade sve što je u njihovoj moći kako bi locirale i spasile otetog Hrvata, izjavio je glasnogovornik Ahmed Abu Zeid za Jutarnji list .

On kaže kako su pronađeni 'neki dokazi' i tragovi koje se ispituje i još jednom naglasio da su hrvatske i egipatske diplomatske službe u kontaktu cijelo vrijeme.

Njegovo je mišljenje kako je Salopek najvjerojatnije još uvijek živ .

- To pokušavamo saznati. Pretpostavio bih da bi već bilo objavljeno da je riječ o suprotnom, zaključio je Ahmed Abu Zeid.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Salopek čita zahtjeve ISIL-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Idi na 24sata

Komentari 88

  • jorgovanjorgovan 11.08.2015.

    gine se sad je jos obitelji ostalo bez oca zar one nece tugovati sve zbog jednog, to je pravda

  • bare000 11.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • slavonac44 10.08.2015.

    sve vi znate a neznate ništa

Komentiraj...
Vidi sve komentare