Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

U potrazi za otetim Salopekom život izgubila dva specijalca

Egipatski vlasti potvrdile su da su usred potrage za hrvatskim zatočenikom na Sinaju poginula dva specijalca koja su vozilom naletjela na minu Islamske države

REUTERS/Pixsell
Foto: REUTERS/Pixsell
88 komentara

Dvojica pripadnika antiterorističke specijalne jedinice poginula su, a još ih je troje ranjeno , usred potrage za otetim Tomislavom Salopekom . Nesreća se dogodila u gradu Arishu , na poluotoku Sinaju, kada je njihovo vozilo naletjelo na minu koju su najvjerojatnije postavili pripadnici Islamske države .

Egipatsko ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je smrt kapetana i pomoćnika glavnog zapovjednika specijalnih jedinica Mohammeda Amina Ismaila Abyssiniana te mladog policajca Ahmeda Mehanna . No, taj ih nemili događaj, kažu, neće spriječiti da akciju potrage nastave istim intenzitetom, javlja Večernji list .

screenshot/YouTube

Unatoč svemu, i egipatski i svjetski mediji o otmici Hrvata izvještavaju mnogo šturije no što su to radili u slučaju otetih Amerikanaca, Britanaca ili pak Francuza. U najtiražnijim egipatskim novinama i na njihovoj najgledanijoj televiziji slučaj Tomislava Salopeka ne spominje se još od petka . Slična situacija je i s tri najtiražnija arapska lista koja izlaze u Londonu - o Salopeku ni riječi, piše Večernji list .

'Pronađeni su prvi dokazi i tragovi'

Egipatske vlasti rade sve što je u njihovoj moći kako bi locirale i spasile otetog Hrvata, izjavio je glasnogovornik Ahmed Abu Zeid za Jutarnji list .

On kaže kako su pronađeni 'neki dokazi' i tragovi koje se ispituje i još jednom naglasio da su hrvatske i egipatske diplomatske službe u kontaktu cijelo vrijeme.

Njegovo je mišljenje kako je Salopek najvjerojatnije još uvijek živ .

- To pokušavamo saznati. Pretpostavio bih da bi već bilo objavljeno da je riječ o suprotnom, zaključio je Ahmed Abu Zeid.

POGLEDAJTE VIDEO: Tomislav Salopek čita zahtjeve ISIL-a

[video: 1111679 / ]
Možda vas zanima i ovo:
Message