To je to što me zanima!

U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Vatra koja je počela oko 2.30 ubrzo je zahvatila cijelu psiihijatrijsku bolnicu kraj Moskve. Sestra je spasila dvoje pacijenata. Poginuli su stari između 20 i 76 god.
Vidi originalni članak

Najmanje 38 ljudi poginulo je u požaru u psihijatrijskoj bolnici u predgrađu Moskve u petak ujutro. Preživjelo je samo troje. Požar je počeo oko 2.30 sati, vjerojatno zbog kvara na električnim instalacijama. Dok su stigli vatrogasci, vatra je progutala cijelu jednokatnicu. Vatra je počela u krilu za tretman posebnih pacijenata, prenosi RT

Jedna medicinska sestra uspjela je pobjeći i spasila je dvoje pacijenata. Ispričala je novinarima kako ju je probudio protupožarni alarm. Istrčala je u hodnik i vidjela stolicu kako gori. Zatim je nešto bljesnulo. Vatrogasci su pronašli samo 12 tijela, od kojih je četvero bilo u blizini izlaza, a osmero na odjelima. Na prozorima bolnice su bile rešetke pa nisu ni mogli pobjeći. Većina poginulih pronađena su u krevetu. U bolnici je bilo 41 čovjek, zajedno s osobljem. Poginuli su stari između 20 i 76 godina.

- Požar je počeo dok su spavali. Neki od njih pokušali su pobjeći, ali su se otrovali dimom - rekao je izvor. Vatrogasci su ugasili požar, ali je zgrada sasvim izgorjela. Glavni liječnik Murat Šarov ispričao je kako dvoje pacijenata nije moglo hodati, a ostali su bolovali od teških psihičkih bolesti.

- Bilo je pacijenata s akutnim psihozama, alkoholičara i narkomana. Imali smo pacijente i sa shizofrenijom - rekao je. Uzrok nesreće istražuju.

Inspekcija je posjetila bolnicu dva puta 2012. godine. Za vrijeme prvog posjeta pronašli su dosta sigurnosnih neispravnosti što je sve popravljeno do druge posjete. 

U proteklih sedam godina, u Rusiji je bilo 18 slučajeva fatalnih požara. Među najgorima je požar u staračkom domu 2009. godine koji je progutao 23 života. Samo dvije godine kasnije izgorio je starački dom u Tuli. Poginulo je 32, a iste godine u drugom domu još 61.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Aydemi Popushi 27.04.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • HoratioHornblower 26.04.2013.

    Njlakši način rješenja balasta...nažalost

  • marijaterezija2 26.04.2013.

    Rešetke koje štite , laka im zemlja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare