U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 17

U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo

U požaru u bolnici najmanje 38 mrtvih, samo je troje preživjelo
6

Vatra koja je počela oko 2.30 ubrzo je zahvatila cijelu psiihijatrijsku bolnicu kraj Moskve. Sestra je spasila dvoje pacijenata. Poginuli su stari između 20 i 76 god.

VIDEO

Najmanje 38 ljudi poginulo je u požaru u psihijatrijskoj bolnici u predgrađu Moskve u petak ujutro. Preživjelo je samo troje. Požar je počeo oko 2.30 sati, vjerojatno zbog kvara na električnim instalacijama. Dok su stigli vatrogasci, vatra je progutala cijelu jednokatnicu. Vatra je počela u krilu za tretman posebnih pacijenata, prenosi RT

Jedna medicinska sestra uspjela je pobjeći i spasila je dvoje pacijenata. Ispričala je novinarima kako ju je probudio protupožarni alarm. Istrčala je u hodnik i vidjela stolicu kako gori. Zatim je nešto bljesnulo. Vatrogasci su pronašli samo 12 tijela, od kojih je četvero bilo u blizini izlaza, a osmero na odjelima. Na prozorima bolnice su bile rešetke pa nisu ni mogli pobjeći. Većina poginulih pronađena su u krevetu. U bolnici je bilo 41 čovjek, zajedno s osobljem. Poginuli su stari između 20 i 76 godina.

- Požar je počeo dok su spavali. Neki od njih pokušali su pobjeći, ali su se otrovali dimom - rekao je izvor. Vatrogasci su ugasili požar, ali je zgrada sasvim izgorjela. Glavni liječnik Murat Šarov ispričao je kako dvoje pacijenata nije moglo hodati, a ostali su bolovali od teških psihičkih bolesti.

- Bilo je pacijenata s akutnim psihozama, alkoholičara i narkomana. Imali smo pacijente i sa shizofrenijom - rekao je. Uzrok nesreće istražuju.

Inspekcija je posjetila bolnicu dva puta 2012. godine. Za vrijeme prvog posjeta pronašli su dosta sigurnosnih neispravnosti što je sve popravljeno do druge posjete. 

U proteklih sedam godina, u Rusiji je bilo 18 slučajeva fatalnih požara. Među najgorima je požar u staračkom domu 2009. godine koji je progutao 23 života. Samo dvije godine kasnije izgorio je starački dom u Tuli. Poginulo je 32, a iste godine u drugom domu još 61.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.