To je to što me zanima!

U Primorsko-goranskoj od 14. prosinca nastava on-line

Osnovne škole ostaju raditi po A modelu, dakle u razredima, a iz preventivnih razloga srednje škole od 14. prosinca prelaze na online nastavu
Vidi originalni članak

Detaljnije o epidemiološkoj situaciji u školama danas je u Rijeci govorio glavni epidemiolog Dobrica Rončević te rekao da je trenutno u Primorsko-goranskoj županiji pozitivno 159 učenika, 43 studenata te 30 nastavnika i drugog školskog osoblja.

- Ove brojke potvrđuju da škole i učenici ne uzrokuju širenje epidemije u Županiji, no zbog većeg broja učenika, njih 2220 koji su u samoizolaciji, postoje u školama organizacijski problemi - kazao je Rončević.

LOŠA SITUACIJA U ŽUPANIJI Međimurske srednje škole prelaze na online nastavu

Kako je dodala resorna pročelnica Edita Stilin, proteklih dana održani su sastanci s ravnateljima škola i epidemiolozima te je donijet zajednički zaključak da osnovne škole ostaju raditi po A modelu, dakle u razredima, a iz preventivnih razloga srednje škole od 14. prosinca prelaze na online nastavu.

U strukovnim školama praksa i vježbe i dalje će se odvijati u učionicama i vježbaonicama, rekla je Stilin. 

U ZAGREBU Bandić najavio brzo antigensko testiranje među učenicima osnovnih i srednjih škola

U ime svih članova Stožera pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić, osvrnula se na javne istupe pojedinaca, pa i nekih članova Županijske skupštine koji propituju rad Stožera. 

- Svi članovi jedinstvenog smo stava da je neutemeljeno i krajnje neprihvatljivo plasiranje teza u javnosti kako je porast broja zaraženih u županiji posljedica promjene načelnika Stožera. Sukladno svojim ovlastima župan Komadina donio je odluku o sastavu Stožera i čine ga doista svi relevantni i stručni ljudi iz sustava civilne zaštite i zdravstva Primorsko-goranske županije. Neodgovorno je, u situaciji kada se čine veliki napori u borbi s epidemijom, na taj način istupati u javnost i politizirati, umjesto da svi zajedno dajemo maksimalni doprinos na suzbijanju ove bolesti - zaključila je Malatestinić.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • popular1234 27.11.2020.

    Bolje spriječiti nego liječiti.Ali najprije mora doći do velike zaraze među djecom da bi "mjere"imale opravdanje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare