To je to što me zanima!

U razredima maksimalno 20 učenika, razmak jedan metar

Djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi te poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos
Vidi originalni članak

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole, javljaju iz HZJZ-a. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Djecu treba učiti i podsjećati da ne dodiruju usta, nos, oči i lice te da ne stavljaju ruke i predmete u usta; u skladu s njihovom razvojnom dobi te poticati da kada kašlju i kišu prekriju usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije trebaju baciti u koš za otpad s poklopcem te oprati ruke. 

I škole trebaju organizirati rad u skladu s novim propisanim uvjetima:

1. Preporučeno je poštovanje fizička udaljenost od 1.5. m iz čega proizlazi da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika.

2. Ako je više učenika u razrednom odjelu ravnatelj organizira rad u većoj prostoriji ili dijeli razredni odjel u dvije grupe i pri tome se savjetuje s lokalnim stožerom civilne zaštite.

IPAK SU SE VIDJELI Učitelju, zračni zagrljaj! Sat na otvorenom spojio je školarce

3. Roditelji ne potpisuju izjave i mogu slati djecu u školu bez obzira na njihov radni status. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u vrtić i školu. 

4. Djeca mogu samostalno dolaziti u školi ili u organiziranom prijevozu.

5. Moguće je da se učenici i naknadno uključe u formirane nastavne grupe.

6. U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni, ali TZK se i dalje izvodi samo na otvorenom prostoru.

7. Škole su otvorene za sve učenike razredne nastave od ponedjeljka 25.5., ali moguće je da se učenici uključe u grupe i naknadno.

Upute se odnose na rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi od 25. svibnja 2020.

 

Idi na 24sata

Komentari 62

  • Jajapati 21.05.2020.

    Vi i razmaci! Sjediti ce u klupama na razmaku 1m a kad zvoni biti ce na razmaku 5cm 😂isto tako u trgovini ljudi cekaju u razmaku 2 m a obiđemo se u redovima na razmaku 5cm 😅😅😂😂

  • faithless 20.05.2020.

    Kad se samo sjetim koliko ste nas vi komentatori pljuvali dok smo neki od nas od prvog dana govorili da je sve ovo ogromna farsa, kako se ploča mijenja brzo ha?

  • mihic82 20.05.2020.

    Onda i u kaficima smanjte razmak na 1m isto sa ducanima. Drzite se nekakvim osnova kada donosite pravila, jer da sekorpna ponovi na nesen ili za 2-3 godone narod nisza ne bi slušao jer nemate logikun kod donosenja odluka

Komentiraj...
Vidi sve komentare