Obavijesti

Tech

Komentari 0

Učitelju, zračni zagrljaj! Sat na otvorenom spojio je školarce

Učitelju, zračni zagrljaj! Sat na otvorenom spojio je školarce
8

Učitelji i učenici zagrebacke Osnovne škole ‘Lauder Hugo Kon’ u petak su na Bundeku odradili tjelesni, likovni, glazbeni. U toj školi nastava se svaki dan provodi videokonferencijom, a imaju i produženi boravak na daljinu

VIDEO

Najbolje mi je što se opet vidimo i što se možemo igrati na livadi, govorile su nam uglas Kiara, Ema i ostale učenice i učenici Osnovne škole “Lauder Hugo Kon”.
Školarci od prvog do četvrtog razreda ove zagrebačke privatne židovske osnovne škole u petak su se okupili na Bundeku kako bi sa svojim učiteljicama i učiteljima odradili tzv. odgojne predmete. Učitelji i nastavnici iz brojnih škola s dolaskom lijepog vremena organiziraju školske satove na otvorenom pa su se na to odlučili i u ovoj školi.

Pokretanje videa...

02:31

Razred na videovezi

- Ovdje na otvorenom možemo se pridržavati svih epidemioloških mjera, a osim što se družimo, odradit ćemo niz vježbi i projekata. Sve to ćemo koristiti sljedećih dana u raznim predmetima. Naši učenici su jako samosvjesni i sve su shvatili jer redovito pričamo i o ovoj situaciji. I sad su nam potrčali, pa stali i vikali: ‘Učiteljice, zračni zagrljaj!’ - kaže nam Sanja Petrušić Goldstein, ravnateljica škole koja je poznata po uvođenju brojnih suvremenih metoda u nastavu.


Uprava škole odlučila je ovu nastavnu godinu završiti na daljinu, a kažu kako su od početka bili jako organizirani pa im je lakše ovako i nastaviti. Sva djeca, od prvog do osmog razreda, svaki dan uključuju se preko videokonferencije u nastavu sa svojim razredom i učiteljicom ili učiteljem.

Konferencija “OFF/ONLINE Pitanje je sad?” održat ce se 20. svibnja s početkom u 10 sati na Facebooku 24sata i YouTube kanalu 24sata. Ponosni partneri prve online konferencije “Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska” su HEP i Energia naturalis. Pridružile nam se!
 

Imaju i produljeni boravak na daljinu

- Satovi su kraći, traju po pola sata. Svi su vrlo fokusirani, čini mi se i više nego kad smo u razredu, jer ovdje je svatko sam pred svojim ekranom. Ipak je ovo vrlo naporno za njih - kaže nam učiteljica u 2. razredu Maja Sertic Rnjak. S njom su sa svojim učenicima bili i Dominik Pokos, učitelj 1. razreda, Tea Odeljan, učiteljica trećeg razreda, Ivana Podubski, učiteljica 4. razreda, te učiteljice produženog boravka Helena Mihaljević. Za dan na otvorenom sa svojim školarcima  sve su pripremili, donijeli opremu za vježbanje, užinu, a i djeca i roditelji oduševljeno su prihvatili poziv za druženje.

Pokretanje videa...

00:24

U online nastavi, kažu nam, vrijede sva pravila kao i u redovitoj školi, a djeca svaki dan poslije podne imaju i produljeni boravak. Videokonferencijom javlja im se uciteljica boravka pa odraduju zadace od tog dana. Dva puta tjedno djeci se javljaju i pedagoginja te psihologinja.
- Mi smo jako mali kolektiv, privatna smo škola, razredi imaju po 13 djece, pa nam nije problem vrlo brzo unositi promjene u izvođenju nastave te organizirati nabavku potrebne opreme. Vjerujem da su mojim kolegama koji vode škole s 300-400 đaka neke stvari neizvedive - ističe ravnateljica Petrušić Goldstein.
Ipak, ističe, neke stvari u školi na daljinu su neophodne za dobru nastavu, a mogu se izvesti u većini škola.
- Videoveza je ključna u radu s djecom. Samo to što svaki dan u isto vrijeme vide i razgovaraju sa svojim nastavnicima daje im osjećaj strukture i sigurnosti. Ipak je drugačije kad dijete može odmah pitati nastavnika ako mu nešto nije jasno. Roditelje smo uspjeli gotovo u potpunosti osloboditi rada s djecom - kaže.

Mali razred su ključ kvalitetnog rada

Zaposlenici škole bez problema su se prebacili na rad od kuće.
- Kupile smo si tapetu koja služi kao ploča, sve zadatke rješavamo zajedno, snimamo videe, čitamo priče... Ovih dana motivacija im je manja, ali to je uobičajeno za ovaj dio godine - objašnjava učiteljica produljenog boravka Helena Mihaljević.
I dok uživaju na zraku, djeca nam priznaju kako im je draže kad idu u školu. Iako će osmaši ostati bez maturalca, planiraju organizirati još druženja.
- Mali razredi ključ su kvalitetnijeg obrazovnog rada, na to bi se trebalo posebno ciljati u daljnjoj reformi školstva. Takoder i stalne edukacije nastavnika na svim podrucjima - kaže Sanja Petrušic Goldstein koja istice kako, cim završi nastava, zaposlenici pocinju s organizacijom nove školske godine. Ovo ljeto ceka ih jako puno posla.
Sanja Petrušic Goldstein istice kako je dragocjeno da zaposleni u školama stalno dijele svoja iskustva i znanja. Samo tako možemo poboljšati sustav na našim mikrorazinama, kaže.
A o tim iskustvima s ravnateljicom Osnovne škole “Lauder Hugo Kon” Sanjom Petrušić Goldstein prazgovarat ćemo i u srijedu 20. svibnja, na panelu konferencije "OFF/ONLINE obrazovanje, pitanje je sad?".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti
INNOVATION DAY 2024.

Veliki dan za male izumitelje i STEM-ovce: Pokazat će što su naučili u Školi budućnosti

Veliki edukativni projekt STEMwave završava spektakularnim dograđajem u subotu 11. svibnja u Infobipovom kampusu "Alfa Centauri" u Zagrebu

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45
JEDINI U HRVATSKOJ

Imaju i simulator leta: Ludbreg je dobio Newtonovu sobu kakvih u svijetu ima samo 45

Najmodernija oprema za učenje i koncept norveškog obrazovanja primjenjivat će se u nedavno otvorenom Regionalnom znanstvenom centru za osnovnoškolsko i srednjoškolsko obrazovanje LORI
Školarine za privatne gimnazije dosežu i do 4500€, no rezultati na maturi nisu tako sjajni
POČINJU UPISI

Školarine za privatne gimnazije dosežu i do 4500€, no rezultati na maturi nisu tako sjajni

Privatne gimnazije nude manje razrede, suvremene programe i orpremu, ali ne ostvaruju vrhunske rezultate na državnoj maturi. Roditelji često biraju privatne škole jer im djeca nemaju dovoljno dobar prosjek