To je to što me zanima!

Kći zaraženog pacijenta mora u izolaciju jer ima temperaturu

Stožer za civilnu zaštitu potvrdio je da je u Rijeci potvrđen treći slučaj zaraze korona virusom u Hrvatskoj. Krunoslav Capak iz HZJZ-a potvrdio je da i kći pacijenta ide u izolaciju i na testiranje zbog temperature
Vidi originalni članak

Iz Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu, dokazan je treći slučaj zaraze novim koronavirusom. Radi se o muškarcu koji radi u Parmi u Italiji. Smješten je u bolnici u Rijeci, stoji u kratkom priopćenju Stožera civilne zaštite. 

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Pacijent se očito zarazio u Italiji. Provedena je dijagnostika u Infektivnoj klinici. On će biti u izolaciji do ozdravljenja. Bolest je blagog tipa - rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) za RTL Danas. 

Navodno će i kći pacijenta biti testirana na bolest i ide u izolaciju. Capak je potvrdio da ona ima temperaturu te da će ju testirati. Ona će ići u izolaciju. 

Ostali ukućani s kojima je pacijent bio u kontaktu idu pod epidemiološki nadzor. 

- Takve osobe se trebaju izolirati koliko je to u kućnim uvjetima moguće. Kontakt s osobom koja je pod nadzorom treba izbjegavati - rekao je. 

Markotić: 'Pacijent ima blaže simptome' 

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' Alemka Markotić rekla je za Dnevnik Nove TV da je zaraženi muškarac u dobrom stanju. 

- Stabilno je, ima blaže simptome u smislu kašlja i temperature. Nema upalu pluća i nema naznaka teških bolesti - rekla je. 

Radi se o mlađem muškarcu te se očekuje da će brzo ozdraviti.

Dodala je i kako su prva dva pacijenta u dobrom stanju. 

- Danas sam razgovarala s obojicom. Dobro su, zadovoljni su tretmanom. Nema pogoršanja i očekujemo da će kroz nekoliko dana sve biti u redu - rekla je i kazala da će se kroz noć očekuju rezultati ponovljenog testa djevojke jednog od njih.

Podsjetimo, prva dva zaražena pacijenta u Hrvatskoj su braća od kojih je jedan od njih prethodno bio na utakmici u Milanu. On je zaposlenik Ericssona Nikola Tesla, dok drugi brat radi u HEP-u. Dio radnika u obje tvrtke od danas je radio od kuće. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

UŽIVO: SVE O EPIDEMIJI Tomislavov dom na Sljemenu postaje karantena za zaražene

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Idi na 24sata

Komentari 173

  • st brzić 27.02.2020.

    Ajmo, Rijeka!

  • 26.02.2020.

    Cekajte jos samo tjedan, dva kad zakuha.. ;)

  • Ortak1989 26.02.2020.

    Negdje sam procitao ili cuo da je od gripe u Hrvatskoj ove godine umrlo 12 ljudi

Komentiraj...
Vidi sve komentare