To je to što me zanima!

Ću,ću,ću... Mi došle malo: Vlak prepun Čehinja stigao u Rijeku

Kako su javili iz kompanije, za današnji prvi vlak sve su karte bile rezervirane, a turisti stižu u Matulje, nakon čega će autobusima svi prema svojim destinacijama
Vidi originalni članak

Prvi turistički češki vlak češke tvrtke RegioJet sa 500 čeških turista stigao je u Rijeku s malo kašnjenja, ali to češke turiste nije spriječilo da s osmijehom izađu iz vlaka.

- Ponosni smo na suradnju s RegioJetom koji je prepoznao važnost povezivanja Češke, Slovačke, ali i Slovenije s Hrvatskom koja na tim tržištima uživa status jedne od najomiljenijih i najpopularnijih inozemnih turističkih destinacija. Ova željeznička trasa značajno će doprinijeti turističkim tijekovima između naših zemalja, a navedeno potvrđuje i podatak o prodaji više od 30 tisuća karata u prvih desetak dana prodaje. U ovom trenutku Češka se nalazi na odličnom trećem mjestu inozemnih tržišta s kojih ostvarujemo najveći turistički promet, dok se Slovačka nalazi na osmom mjestu -  izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, prilikom dočeka vlaka nadodavši kako je najava današnjeg događaja objavljena i u The New York Times, čime je dodatno skrenuta pažnja na Hrvatsku.

Turiste je na kolodvoru dočekalo puno novinara, gradonačelnik Rijeke Vojsko Obersnel, ali i nekoliko iznajmljvača, javlja N1.

Prema riječima Radima Jančure, CEO RegioJeta, ova je kompanija vodeća za duge željezničke poveznice u Središnjoj Europi, a godišnje bilježe 20 milijuna putnika i to 11 milijuna u željezničkom i 9 milijuna u autobusnom prijevozu. 

- Potražnja je rekordna i najveća u povijesti naše kompanije pa smo upravo zbog toga odlučili prometovati na ovoj relaciji svaki dan do kraja kolovoza, a ne samo tri puta tjedno kako je prvotno bilo planirano. Linija ostaje i u 2021. godini -  zaključio je Jančura, dodavši kako svi putnici mogu kupiti i autobusnu kartu za brojne hrvatske destinacije s polaskom iz Rijeke.

POGLEDAJTE JAVLJANJE IZ RIJEKE:

Vlakovima stiže još 30.000 Čeha?

Taj će vlak do kraja kolovoza prometovati svaki dan iz Češke do Kvarnera, točnije do 11. srpnja tri puta tjedno, a nakon toga pa do kraja kolovoza svaki dan i očekuje se da će tim vlakovima u Hrvatsku ove sezone doći 30.000 Čeha.

Prvi vlak je stigao s maksimalnim dopuštenim kapacitetom od 12 vagona, od kojih su devet 9 spavaćih i tri Astra standard vagona.

Osim brojnih čeških, slovačkih i slovenskih turista u Hrvatsku su stigli i diplomatski predstavnici navedenih zemalja, kao i 30 vodećih čeških i slovačkih medija koji će tijekom boravka u našoj zemlji izvještavati o hrvatskoj turističkoj ponudi što će rezultirati dodatnim pozicioniranjem Hrvatske kao sigurne i lako dostupne turističke destinacije.

Kako su javili iz kompanije, za današnji prvi vlak sve su karte bile rezervirane, a turisti stižu u Matulje, nakon čega će autobusima svi prema svojim destinacijama.

Inače, u Češkoj su mjere protiv korona virusa popustile, iako se i tamo bilježi porast novih slučajeva, pa tako u Češkoj ukupno ima preko 12.000 zaraženih korona virusom.

Idi na 24sata

Komentari 251

  • 02.07.2020.

    Konačno su stigle , dečki ne komentirajte gluposti nego u akciju .😇😚

  • marko140_1 02.07.2020.

    ćim neko spomene čehinje odma mi se jave drage uspomene...

  • 02.07.2020.

    Ako HDZ planira pobijedit na izborima trebao bi uspostaviti stozer koji ce svaki dan izvjestavati o broju pristiglih turista.

Komentiraj...
Vidi sve komentare