To je to što me zanima!

U rodnom mjestu nadbiskupa Kutleše u podne zvonila zvona, stižu brojne čestitke iz BIH

Točno u podne nakon što je u Vatikanu i u Hrvatskoj objavljena vijest da je papa Franjo imenovao Kutlešu za nadbiskupa koadjutora zagrebačkog, na crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Prisoju zazvonila su zvona
Vidi originalni članak

Povodom imenovanja Dražena Kutleše za nadbiskupa koadjutora zagrebačkog u njegovom rodnome mjestu Prisoju kod Tomislavgrada zazvonila su zvona, a čestitke su mu uputili Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić, te premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin.

SLUŽBENO JE Papa Franjo odabrao je Kutlešu, zamijenit će Bozanića: Obratio se javnosti nakon imenovanja

Točno u podne nakon što je u Vatikanu i u Hrvatskoj objavljena vijest da je papa Franjo imenovao dosadašnjeg biskupa porečko-pulskog za nadbiskupa koadjutora zagrebačkog, na crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Prisoju snažno su zazvonila zvona.

MONS. DRAŽEN KUTLEŠA Tko je novi Bozanićev zamjenik? Bio je najmlađi hrvatski biskup i osobni izbor pape Franje

Tamošnji župnik don Ivan Bebek rekao je da se 'Prisojani raduju zajedno s novim zagrebačkim nadbiskupom i svojim sumještaninom mons. Draženom Kutlešom'.

- U znak podrške, zahvalnosti i radosti oglasila su se svečano sva crkvena zvona u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije Prisoje- objavio je župnik don Ivan Bebek.

NOVI NADBISKUP Velika promjena na Kaptolu: Na mjesto Bozanića dolazi Kutleša

Vrhbosanski nadbiskup mons. Tomo Vukšić čestitao je mons. Kutleši na imenovanju sa željom da ima zagovor 'svetih zaštitnika Zagrebačke nadbiskupije i po zagovoru Blaženoga Alojzija Stepinca', te da služi Crkvi Božjoj, općemu dobru i svakom čovjeku.

Premijer Hercegbosanske županije Ivan Vukadin također je čestitao novoimenovanom nadbiskupu koadjutoru zagrebačkom.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Miške 15.02.2023.

    Hrvatska je definitivno i svugdje bosanska kolonija, pa i zagrebački nadbiskup mora biti Hercegovac. Mislili smo da poslije Bozanića ne može biti gori. Prevarili smo se.

  • max2017 15.02.2023.

    više ni vrh crkve ne može bezbosne........još samo kraljicu da dovedu.........

Komentiraj...
Vidi sve komentare