To je to što me zanima!

U samo jednom danu u Istri tri požara: Palili travu i otpad...

Nije na odmet podsjetiti građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe
Vidi originalni članak

Tijekom ponedjeljka su na području Istre zabilježena tri požara trave i niskog raslinja, pa je tako, a sve zbog ne pažnje, opožareno na desetke hektara zemljišta. 

Prvo je oko 13,30 sati u Puljskoj cesti u Fažani izbio je požar na gradilištu u trenutku kad je 46-godišnjak brusilicom rezao armaturu, pa se iskra proširila na travu  pri čemu je izgorjelo oko tri tisuće kvadratnih metara niskog raslinja. Požar su ugasili umaški vatrogasci, a protiv 46-godišnjaka će policija podnijeti obavijest nadležnom odjelu inspekcije radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.
Oko 16,15 sati u Gornjim Babićima na području Umaga na zemljištu u vlasništvu 34-godišnjaka,  također je izbio požar kada su vlasnik i 58-godišnjak čistili parcelu te su zapalili otpad bez prethodnog odobrenja za loženje vatre na otvorenom prostoru. U požaru je izgorjelo oko 10 tisuća kvadratnih metara trave i niskog raslinja. Požar su ugasili umaški vatrogasci, a protiv obojice se zbog počinjenog prekršaja podnosi ista obavijest nadležnoj inspekciji. U navedenim požarima nije nastala materijalna šteta .
 
Treći požar izbio je na poljoprivrednom zemljištu na području Mugebe kraj Poreča kada je 81-godišnjak spaljivao korov, ali nije poduzeo sve mjere zaštite od požara.  Uslijed toga vatra se počela nekontrolirano širiti te je izgorjelo oko osam tisuća kvadratnih metara suhe trave i niskog raslinja. Požar su ugasili porečki vatrogasci, a nastala materijalna šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.  Zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara protiv 81-godišnjaka će policija podnijeti obavijest istom nadležnom odjelu inspekcije.

Zbog svega navedenog nije na odmet podsjetiti građane da je za svako loženje vatre na otvorenom prostoru potrebno pribaviti odobrenje nadležne javne vatrogasne postrojbe. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare