To je to što me zanima!

U Šibenik uplovio Club Med 2, najveći jedrenjak na svijetu

Najveći jedrenjak na svijetu izgrađen je 1992. godine, a na krstarenja može primiti čak do 410 ljudi
Vidi originalni članak

U šibensku luku uplovio je najveći jedrenjak na svijetu, Club Med 2, francuski krstaš u vlasništvu Cluba Mediteranea. Smatraju ga najvećim takve vrste na svijetu zbog 178 metara dužine. 

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Uz dva dizelska motora od 8000 konjskih snaga, na otvorenom moru "Club Med 2" koristi i jedra koja su regulirana računalom. Jedrenjak po ljeti plovi Mediteranom, dok ga se po zimi može vidjeti na Karibima.

Najveći jedrenjak na svijetu izgrađen je 1992. godine, a na krstarenja može primiti čak do 410 ljudi. Brod nudi dvoranski ples, bridž i glazbu, a plovi noću zaustavljajući se svako jutro. Prvi puta je isplovio iz luke u Le Havreu u Francuskoj.

Dizajn broda inspiriran je manjim motornim jedrilicama Wind Star Cruises od 5350 tona za 148 putnika Wind Star, Wind Spirit i Wind Song. Sve je izgradila francuska firma Société Nouvelle des Ateliers et Chantiers du Havre.

Ovom jedrenjaku ovo nije prvi posjet Jadranu, 2012. godine uplovio je u Rovinj.

TREĆI U DVA TJEDNA VIDEO Brod opet zapeo za most u Ždrelcu: 'Hoće li zapet'? Ma 'oće! Vidi bisera, koji divljaci'

Luksuzne morske ljepotice očito vole Jadransko more, tako je svoje pristanište u Zadru našla još jedna luksuzna jedrilica. Radi se o jedrenjaku Royal Clipper. Brod koji je u vlasništvu kompanije Star Clipper Cruises iz Nizozemske, svjetski poznatoj po floti živopisnih jedrenjaka, plovi pod zastavom Malte.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • vilim1234 21.08.2022.

    pa zar nije Debeljak napravio najveci jedrenjak

  • octopuss 21.08.2022.

    Lako ti je kompjutorski kontrolirana jedra kad imaš 2x8000 ks dizelaše. Bez tih motora teško da bi mogao ploviti brže od 8 čvorova.

  • bodulo 21.08.2022.

    2 dana prije je ovaj brod bio vezan u Gaženici u Zadru, pa nije bilo ovako dramatične vijesti o tome

Komentiraj...
Vidi sve komentare