To je to što me zanima!

U Sisku će se graditi nova Soba čuda za djecu s invaliditetom

Budući da im je prostor Soba čuda u Sisku zbog potresa neupotrebljiv, osamdesetak članova Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, dobit će novi, prostraniji i opremljeniji prostor u novom objektu
Vidi originalni članak

Ugovor su potpisale gradonačelnica Kristina Ikić Baniček i predsjednica Udruge Dijana Smajo. Kako je najavila Ikić Baniček, grad će udruzi darovati gradilište na uglu Gajeve i Ulice Oktavijana Augusta te snositi sve troškove priključaka.

- Nova Soba čuda će biti prvi takav centar na širem području, gdje će i roditelji i djeca s invaliditetom pronaći savjetovalište, rehabilitaciju i svu stručnu pomoć. Pronašli smo parcelu i zajedničkim naporima nastojimo ostvariti taj projekt - rekla je gradonačelnica. 

- Nažalost, Soba čuda u Frankopanskoj, koju smo otvorili 2016. godine i u nju uložili oko milijun kuna, dugo će biti neupotrebljiva. Zbog toga smo uz pomoć Grada Siska pronašli novo rješenje, koje će mnogo značiti za našu djecu - rekla je Smajo.

Spomenula je kako Sisačko-moslavačka županija nema nijednog pružatelja socijalnih usluga te djeca nemaju mogućnost terapije. Izrazila je uvjerenje kako u ostvarenju projekta neće izostati pomoć zajednice. Ujedno je spomenula i dragocjenu potporu poznatog ronioca Budimira Šobata Bude, koji je došao u Sisak kako bi na državnom prvenstvu u ronjenju na dah pokušao oboriti svjetski rekord.

Također je pozvala ministra rada i mirovinskog sustava Josipa Aladrovića da nakon četiri odbijenice posjeti Udrugu i ugovorom prihvati projekt kako roditelji ne bi sami morali sufinancirati usluge terapije.

Inače, u četiri godine djelovanja Sobe čuda, održana su 6722 termina terapije senzorne integracije za više od stotinu djece s područja cijele županije.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 27.03.2021.

    što reć što mi gradimo a što je plenkovićev strućni stožer trebao sagradit

Komentiraj...
Vidi sve komentare