To je to što me zanima!

U Sloveniji ostaje Mercator, a u Hrvatskoj postaje Konzum

Ugovorom je navodno dogovoreno da će Mercatorov brend ostati na tržištima Slovenije i Srbije dok će Mercatorove centre u RH i u BiH preuzeti Konzum
Vidi originalni članak

Agrokor je, podsjetimo, u petak potpisao ugovor o kupoprodaji 53,12 posto dionica Mercatora s vlasničkim Konzorcijem od 12 prodavatelja.

Ugovorom Agrokora i Konzorcija dogovoreno je da će Mercatorov brend ostati na tržištima Slovenije i Srbije, čemu će se pripojiti i Idea dok će Mercatorove centre i zaposlene u Hrvatskoj te u BiH preuzeti Konzum, piše u subotu Večernji list.

Slovenska POP-TV donosi kako će sjedište Mercatora u idućih 10 godina ostati u Sloveniji. Te informacije u Agrokoru nisu htjeli komentirati. U Agrokoru nisu htjeli komentirati ni navode Finance.si kako će se završetkom transakcije Agrokor podijeliti na dvije tvrtke – Agrokor hranu (Jamnica, Belje, Ledo, PIK Vrbovec...) u kojoj će Todorić biti stopostotni vlasnik te Adria Retail (radno ime za Konzum i Mercator gdje će 51% vlasništva imati Agrokor, a 49% EBRD i One Equity Partners). 

Zbog povišene koncentracije na tržištu koju će preuzimanjem steći Agrokor očekuje se smanjenje broja trgovina samo u Hrvatskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • prosvjetitelj 17.06.2013.

    njesra, mercator je imao puno bolje i kvalitetnije proizvode od konzuma.

  • hrccegovka 17.06.2013.

    ... svaka cast, samo se nadam da ce ostat isti proizvodi, jer jedino jos u Mercatoru mogu kupit Oyster sos ili fisch sos i takvu posebnu prehranu, u konzumu je katastrofa sto se toga tice

  • Neutralni 17.06.2013.

    Todoriću, mogao si barem, u znak zahvalnosti Tuđmanu, umjesto Agrokor nazvati ga Tuđmankor pa kad nas ebeš, da znamo kome "zahvaliti" da vas ima par tisuća koji se preseravate na račun 4,5 milijona građana od kojih bar 2 milijona jedva krpi kraj s krajem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare