To je to što me zanima!

U slučaju jakog potresa Zagreb će čistiti 32 građevinske tvrtke

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, rekao je kako su posao dobile građevinske tvrtke koje imaju bagere i kamione
Vidi originalni članak

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba potpisao je ugovore s 32 građevinske tvrtke koje će u slučaju velikog potresa raščistiti 11 koridora.

- Tim koridorima nakon raščišćavanja bi se kretale ekipe za spašavanje i pomoć unesrećenima. Zahvaljujem svim tvrtkama koje su pokazale spremnost pomoći - kazao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda.

Dodao je da su posao dobile građevinske tvrtke koje imaju bagere i kamione. U slučaju potrebe bez dodatnog poziva odmah bi izašle na teren u blizini svoje tvrtke, a Grad bi im eventualno platio troškove goriva. Svaka tvrtka dobila je detaljno razrađen plan, što bi točno trebali očistiti i na koju od devet predviđenih lokacija bi odvozili otpadni materijal i šutu.

Nadalje, osvrnuo se na nedavnu tragičnu smrt male Mie (1,5).

- Godinama se zalažemo za objedinjavanje službi, no nije se maklo s mrtve točke. Hitna, policija i vatrogasci trebali bi sjediti zajedno, jer inače jedinstven broj za njihov poziv nema smisla. Treba samo kopirati američki model. Evidentno je da sustav nije funkcionirao i prvenstveno su odgovorni oni koji nisu napravili dobar sustav, dodao je Pavle Kalinić na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u četvrtak u gradskom Uredu.

Spomenuo je i projekt Zagreb na Savi kojeg najavljuje Vlada.

- Neka razmisle što bi za Zagreb značilo da nema nasipa koji je spasio grad prije dvije godine tijekom poplave. Treba jako paziti i vidjeti treba li baš u to uložiti novac. Ne smije se dozvoliti da se potroši milijarda eura za infrastrukturu radova, a Zagreb na Savi doživi sudbinu nikad dovršene Sveučilišne bolnice - napomenuo je Kalinić.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • LOVAC NA PINOKIJE 20.04.2012.

    Umjesto glupih komentara , zašto se netko nije upitao sa kakvim to informacijama raspolaže Kalinić kad se je aktualiziralo pitanje 32 tvrtke koje će rasčišćavati ruševine od potresa- želi li ona nama poručiti da se u Zagrebu prema nekoj top secret dojavi očekuje unaprijed očekujući potres koji će biti izazvan nekim događajem na Zemlji,..pada mi na pamet Hilary Clinton koja je sazvala sve američke ambasadore na sastanak u Washington i saopćila im nešto o čemu nikada u javnost nije izašlo niti "A", a onda su ti ambasadori se vratili u svoje države u kojima rade i vladama priopćili dio tog sadržaja razgovora. Ameri nešto znaju i očekuju, 60 000 000 mrtvačkih kofčega koji stoje i čekaju na nekoliko lokacija Američka vlada sigurno nije naručila jer joj je bilo dosadno.Mrtvački sanduk (u kojeg stane 4 odrasla leša) ima samo jednu namjenu - spremanje i pohrana ljudskih mrtvih tjela 2+2=4

  • zagi28 20.04.2012.

    Kaliniću moj, ne treba u svemu kopirati Ameriku. Nisu oni najpametniji na svijetu. Od kad ste promijenili broj hitne, 60 % ljudi ga ne zna, refleksno zovu 94. Pozivom na jedinstven broj, dragi moj Kaliniću, dobijaš to da prvo operateru kažeš što ti treba, pa kad mu objasniš da ti treba hitna i zašto, onda te on spaja hitnoj, pa onda objašnjavaš sve još jednom, a u međuvremenu onaj kome treba pomoć je već kod sv. Petra. Ista stvar je za policiju i vatrogasce. Kaliniću moj, razmisli malo i ne lupetaj bez veze, kod tih službi je brzina reakcije određene službe najbitnija da bi rezultat bio zadovoljavajući, a ovakvim načinom se brzina smanjila, što će ti potvrditi i u hitnoj i u policiji, a isto ti mogu reći i vatrogasci. Amerikanci to imaju malo drugačije napravljeno. Kad već kopiraš, onda moraš sve kopirati, a ne samo jedan dio, iako stvarno ne vidim razlog zbog čega bi sve intervecije bile na jednom broju, osim da se ''približimo'' amerima.

  • konjina 20.04.2012.

    može li netko zaustaviti kripla

Komentiraj...
Vidi sve komentare