To je to što me zanima!

U Splitu puni štekati, pije se kava za van, a trake Civilne zaštite su spuštene sa stolova

Splićani se ne žele odreći svog rituala ispijanja kave, pa su doskočili mjerama koje zabranjuju rad ugostiteljskih objekata. Sad uzimaju kavu za van i sjede na zatvorenim štekatima
Vidi originalni članak

Iako su na snazi mjere po kojima ugostiteljski objekti ne smiju raditi, Splićani su doskočili zabrani i našli način kako da zadrže ritual ispijanja kave na suncu. Fotografije koje je objavila Dalmacija danas pokazuju prepune terase zatvorenih kafića i Splićane koji na njima ispijaju kavu za van i uživaju u suncu. 

FOTO: GUŽVA NA RIVI Kafići zatvoreni, ali uz kavu za van brojni su zasjeli na terase

Ovo je postala uobičajena pojava, a nekoliko puta je morala intervenirati i Civilna zaštita. Čak su i ogradili terase zaštitnim trakama, ali te trake su građani skinuli i bacili na pod. Zbog ovakvog zaobilaženja mjera i prevelike gužve koja se svaki dan stvara, ispijanje kave na štekatima bi uskoro moglo postati ilegalno.

PRIJE ZABRANE Šibenčani ispijaju zadnju kavu na suncu, zagrebačke terase su poluprazne zbog hladnoće

Na području županije i danas se bilježe visoke brojke. Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 996 obrađenih testova danas je 417 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, samo iz Splita 181.

 

Idi na 24sata

Komentari 78

  • 01.12.2020.

    Split je "najluđi grad na svitu" Znači plivat ne možeš,vaterpolo utakmice da,tenis ne,nogomet da.Prva liga da ,treća ne.Pogubili su se naši "stručnjaci" al skroz

  • nichname exists 01.12.2020.

    Treba gazdu kaznit šta je namjerno ostavijo stolove i stolce i sve koji sjede a ne poštivaju traku civilne zaštite

  • 01.12.2020.

    Podrška Splićanima iz Zagreba. Na otvorenom nebi trebalo biti nikakvih zabrana

Komentiraj...
Vidi sve komentare