News

Komentari 78

U Splitu puni štekati, pije se kava za van, a trake Civilne zaštite su spuštene sa stolova

U Splitu puni štekati, pije se kava za van, a trake Civilne zaštite su spuštene sa stolova

Splićani se ne žele odreći svog rituala ispijanja kave, pa su doskočili mjerama koje zabranjuju rad ugostiteljskih objekata. Sad uzimaju kavu za van i sjede na zatvorenim štekatima

Iako su na snazi mjere po kojima ugostiteljski objekti ne smiju raditi, Splićani su doskočili zabrani i našli način kako da zadrže ritual ispijanja kave na suncu. Fotografije koje je objavila Dalmacija danas pokazuju prepune terase zatvorenih kafića i Splićane koji na njima ispijaju kavu za van i uživaju u suncu. 

Ovo je postala uobičajena pojava, a nekoliko puta je morala intervenirati i Civilna zaštita. Čak su i ogradili terase zaštitnim trakama, ali te trake su građani skinuli i bacili na pod. Zbog ovakvog zaobilaženja mjera i prevelike gužve koja se svaki dan stvara, ispijanje kave na štekatima bi uskoro moglo postati ilegalno.

Na području županije i danas se bilježe visoke brojke. Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 996 obrađenih testova danas je 417 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, samo iz Splita 181.

 

Najčitaniji članci