To je to što me zanima!

U Splitu su priveli 29 navijača

Splitska policija za vrijeme održavanja utakmice između Rijeke i Hajduka nije zabilježila nerede navijača, tek je privela 29 ljudi
Vidi originalni članak

Splitska policija za vrijeme održavanja utakmice između Rijeke i Hajduka nije zabilježila nerede navijača, tek je privela 29 ljudi

Privedeni su zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Kako kažu, obzirom na činjenicu da je javno okupljanje okarakterizirano kao sigurnosno visoko rizično, te broj posjetitelja, a radili se o 30 tisuća ljudi stanje sigurnosti prije, za vrijeme i nakon javnog okupljanja bilo je na zadovoljavajućoj razini.

POGLEDAJTE GALERIJU Noć za pamćenje: Ovako je Split proslavio trofej nakon 9 godina

"Za vrijeme, ali i prije, te poslije javnog okupljanja poduzimali smo niz operativnih mjera i radnji iz svoje nadležnosti kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. Sinoć i danas tijekom čitavog dana bili smo intenzivno nazočni u centru grada i na mjestima gdje su se okupljali navijači, te nismo zabilježili narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i zadržali smo stanje sigurnosti na dobroj razini," rekli su u policiji.

FEŠTA NAKON KUPA VIDEO Split je gorio: Krcata Riva dočekala hajdukovce s trofejem

Uz to je policija provela organizirani prihvat i pratnju prijevoza oko tri tisuće gostujućih navijača iz Sjeverne luke i Dugopolja do mjesta održavanja javnog okupljanja, a osigurana im je i pratnja prijevoza nakon javnog okupljanja. Pratnje gostujućih navijača prošle su bez zabilježenih incidenata, a policija je osigurala cjelokupnu trasu kretanja gostujuće momčadi i gostujućih navijača, navode u policiji.

Na stadionu su za vrijeme utakmice zabilježili paljenje pirotehnike i u jednom slučaju bacanje pirotehnike prema gledateljima, odnosno svečanoj loži. Srećom tu nije bilo ozlijeđenih osoba.

TROSTRUKI UDARAC Dva najvažnija igrača oprostila se od Rijeke? 'Gledati kako suparnik diže trofej, jako boli'

Mirno stanje bez većih incidenata zabilježeno je i tijekom navijačkog slavlja u gradu, dodali su u policiji.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • ZVIJEZDICA_2 27.05.2022.

    Kad je misa za privedene?

  • BROKRO 27.05.2022.

    u normalnoj Drzavi se radi ovako ,sve troskove osiguranja Policije naplacuje se klubu a ne iz Drzavnog proracuna a kao drugo Klub koji nije sposoban osigurati svim Gradanima od 8 do 88 kako se kaze gledati nogomet bez straha za svoju sigurnost nema sta traziti u modernom svijetu ,takav klub dobiva kljuc u bravu nakon nekoliko opomena ! a ovi Huligani bez obzira odakle da dodu koji srljaju na Policiju i sigurnost Drtave trebaju dobiti nocane kazne po barem godinu dana kompletne zarade jednog prosijecnog radnika i plus zabranu na barem deset godina ulaska u stadione ako Politika ima volje da zastiti svoje gradane i Policiju

  • 27.05.2022.

    Ma nije moguće to uljuđeni pristojni momci. Svi zar ne???

Komentiraj...
Vidi sve komentare