To je to što me zanima!

U Srbiji snimaju film i seriju Oluja, glavni glumac je za vrijeme Oluje otišao iz Knina

Dok sam razgovarao sa svjedocima, bilo mi je jako teško i mislim da bi mlađe generacije trebale vidjeti što nam se događalo kroz povijest, rekao je redatelj Miloš Radunović za srpski Blic
Vidi originalni članak

Danas je započelo snimanje filma Oluja srpskog redatelja Miloša Radunovića na lokacijama kod Valjeva i Uba. Osim filma planira se snimiti i 12 nastavaka serije istog imena.

Srpski mediji pišu kako film prikazuje događaje koji predstavljaju jedan od najvećih zločina nad srpskim narodom još od Drugog svjetskog rata, a za glavnog glumca izabran je Jovo Maksić koji je bio izbjeglica iz Knina.

- Mislim da je vrijeme da se dotaknemo ove bolne teme i jednostavno kažemo svoju stranu tog rata, da nas ne prikazuju samo kao zločince, već da bismo vidjeli da su i naši ljudi ozbiljno patili. To su teme kojih bi se definitivno trebalo dotaknuti i mislim da bismo trebali snimiti što više filmova o našim bolnim temama. Deseci filmova o Jasenovcu, Oluji, o Kosovu, baš kao što su Amerikanci napravili pregršt o Vijetnamu. Toliko je priča koje se mogu ispričati, a one su teške i tragične. Dok sam razgovarao sa svjedocima, bilo mi je jako teško i mislim da bi mlađe generacije trebale vidjeti što nam se događalo kroz povijest. Imam troje djece i moja starija kći, koja ima 10 godina, sada sa mnom gleda Daru iz Jasenovca. Djeca danas jednostavno ne znaju što se dogodilo i mislim da je naša dužnost ispričati te tragedije - rekao je za Blic redatelj Radunović.

Idi na 24sata

Komentari 106

  • MMayo 18.01.2023.

    Trebali smo napraviti OLUJU i tako ući u Vukovar,nebi sad bilo srpskih provokacija!!!!-Mada, nije ni sad kasno ući na tenkovima u Vukovar da zločinci konačno dobiju zasluženu kaznu.....!

  • MMayo 18.01.2023.

    I da,još ću vam reći istinu:Stvarnu radnju filma sam gledao 95. godine,bio sam u prvom redu,a srbi mogu fasificirati istinu i lagati jer im je to u genetici!!!!!!

  • MMayo 18.01.2023.

    Ja sam hrvat,ali reći ću vam na srpskom:"ŠTA JE BRE VAMA SRBI,ZAR JE RAT I GENOCID KOJI STE VI POČELI 90/91. ZA VAS POČEO 95. G.-NEMOJTE BRE FALSIFIKOVATI POVIJEST!!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare