To je to što me zanima!

Napadači su bili obrazovani, a jedan je studirao u Australiji...

Do sada je uhićeno 58 ljudi. Predsjednik Maithripala Sirisena je najavio da će napraviti potpunu reorganizaciju sigurnosnih službi i policije. Identifikacija mrtvih i dalje traje
Vidi originalni članak

Prema zadnjim informacijama u masakru na Šri Lanki ubijeno je 359 ljudi. Eksplozije su se dogodile za vrijeme uskrsnih misa u kršćanskim crkvama u Negombu, Batticaloi i Colombu i u luksuznim hotelima u Colombu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prvi rezultati istrage masakra na Šri Lanki pokazuju kako da je serija bombaških napada čin odmazde zbog terorističkog napada na Novom Zelandu.

Policija u Šri Lanki je potvrdila da je među devet bombaša samoubojica bila i jedna žena. Ministar obrane kazao je da se radi o obrazovanim napadačima, a za jednog se vjeruje i da je studirao u Velikoj Britaniji te Australiji.

Policija istražuje tvrdnje ISIL-a da su oni odgovorni za napad, a došlo je i do novih uhićenja. Uhitili su još 18 ljudi na četiri lokacije. Premijer Ranil Wickremesinghe je rekao u utorak kako traže još sumnjivaca te da su mogući novi napadi. Dosad je uhićeno 58 ljudi.

Predsjednik Maithripala Sirisena je najavio da će napraviti potpunu reorganizaciju sigurnosnih službi i policije. Identifikacija mrtvih i dalje traje, javlja AFP. Među poginulima je i 45 djece.

U zemlji je u ponedjeljak navečer uvedeno izvanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tijekom istrage o bombaškim napadima.

Idi na 24sata

Komentari 30

  • kupreska 24.04.2019.

    Dabogda gorila u paklu

  • tutek 24.04.2019.

    Lebte von Frau Merkel!

  • papaurban2 24.04.2019.

    Nije li i tetka Anđa Merkelova..htjela"uvoziti" ...obrazovane!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare