To je to što me zanima!

U srijedu na Vrhovnom sudu rasprava o suđenju braći Mamić

Od donošenja nepravomoćne presude prošlo je dvije i pol godine, a gotovo su tri godine prošle otkad je Z.M. (61) otišao u Bosnu i Hercegovinu gdje je nedostupan hrvatskom pravosuđu
Vidi originalni članak

U srijedu i četvrtak trebala bi se održati javna sjednica na Vrhovnom sudu. Na toj sjedinici raspravljat će se o žalbama na nepravomoćnu presudu bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Z.M. (61) te njegovom bratu Zoranu Mamiću koji bi istog dana trebao voditi Dinamo u derbiju s Hajdukom.

SJEDNICE U SIJEČNJU Trebale su im dvije i pol godine: Vrhovni sud zakazao raspravu u prvom slučaju Zdravka Mamića

Od donošenja nepravomoćne presude prošlo je dvije i pol godine, a gotovo su tri godine prošle otkad je Z.M. (61) otišao u Bosnu i Hercegovinu gdje je nedostupan hrvatskom pravosuđu.

Uz njih dvojicu, nepravomoćno je osuđen i Damir Vrbanović na tri godine, kao i poreznik Milan Pernar na četiri godine i dva mjeseca zatvora.

BURNO U SUDNICI Odgodili suđenje braći Mamić zbog išijasa, razljutili suca: 'Stalno odgađamo rasprave'

Vijeće Vrhovnog suda u srijedu i četvrtak će saslušati žalbe stranaka te potom donijeti odluku koja bi trebala biti poznata za mjesec do dva. Sud može ukinuti postojeću presudu Suda u Osijeku te odrediti novo suđenje. Tu presudu može i potvrditi, a može i preinačiti kaznu na manju ili višu.

BANDIĆ, SANADER, MAMIĆ... Presude u 2021.: Sedam ljudi kojima budućnost ovisi o sudu

Prema presudi iz Dinama je izvučeno 116 milijuna kuna. Najveći dio novca, gotovo 80 milijuna kuna, izvučen je, prema nepravomoćnoj sudskoj odluci, preko lažnih aneksa ugovorima o podjeli transfernog obeštećenja tadašnjih Dinamovih igrača Luke Modrića i Dejana Lovrena.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Micros 26.01.2021.

    treba se i dalje naguziti rvatnama kada god pozele, ne stave slobodno

  • crodark_1 26.01.2021.

    Znaci Hajduk pobjeđuje u derbiju.

  • frane555 26.01.2021.

    O čemu vi pišere Mamić sud lopovska država nikad nije lopova osudila

Komentiraj...
Vidi sve komentare