News

Komentari 86

Trebale su im dvije i pol godine: Vrhovni sud zakazao raspravu u prvom slučaju Zdravka Mamića

Trebale su im dvije i pol godine: Vrhovni sud zakazao raspravu u prvom slučaju Zdravka Mamića

Prema presudi, iz Dinama je izvučeno 116 milijuna kuna. Uz Zdravka Mamića, osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić te Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama i poreznik Milan Pernar

Prema javno dostupnim podacima, o žalbama na presudu kojom je Mamić kažnjen sa šest i pol godina zatvora Vrhovni sud raspravljat će 27. i 28. siječnja iduće godine. Nije isključeno da će Mamić, koji živi u BiH, tražiti da javnu sjednicu prati putem video-linka, piše Telegram.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nakon pune dvije i pol godine od izricanja nepravomoćne presude na Županijskom sudu u Osijeku, uoči koje je Mamić pobjegao, mogli bismo dobiti rasplet ovog procesa. Vrhovni sud RH može prvostupanjsku presudu potvrditi, te povećati ili smanjiti kaznu, ali ju može i ukinuti te vratiti na ponovno suđenje.

Prema presudi, iz Dinama je izvučeno 116 milijuna kuna. Uz Zdravka Mamića, osuđeni su i njegov brat Zoran Mamić (4,11 godina zatvora) te Damir Vrbanović, bivši izvršni direktor Dinama (tri godine zatvora) i Milan Pernar, poreznik iz Sesveta (4,2 godine zatvora).

Najveći dio novca, gotovo 80 milijuna kuna, izvučen je, prema nepravomoćnoj sudskoj odluci, preko lažnih aneksa ugovorima o podjeli transfernog obeštećenja tadašnjih Dinamovih igrača Luke Modrića i Dejana Lovrena. Zoran Mamić i Milan Pernar proglašeni su krivim za utaju poreza, što je obuhvaćala druga točka optužnice.

Drugo suđenje u Osijeku

U međuvremenu je na Županijskom sudu u Osijeku već četiri puta zbog zaraze koronavirusom odgođen početak drugog suđenja Mamiću i ostalima koje se tereti za izvlačenje još gotovo 161 milijuna kuna iz Dinama.

Novac se, prema sumnjama USKOK-a, najviše isplaćivao iz ugovora nogometaša i to preko fiktivnih faktura za navodne usluge posredovanja.

Najčitaniji članci