To je to što me zanima!

U strahu sjevernih susjeda: J. Koreja traži oružje od SAD-a

S. Koreja objavila da je uspješno testirala hidrogensku bombu. SAD i stručnjaci izrazili su sumnju da se radi o hidrogenskoj bombi, no pozvali su na jače sankcije
Vidi originalni članak

Južna Koreja pregovara sa SAD-om kako bi se na korejski poluotok rasporedilo američko strateško oružje, kazao je južnokorejski vojni dužnosnik u četvrtak, dan nakon što je Sjeverna Koreja objavila da je uspješno testirala hidrogensku bombu.

SAD i vojni stručnjaci izrazili su sumnju da se radi o hidrogenskoj bombi, no pozvali su na jačanje sankcija protiv izolirane države zbog njezina nuklearnog programa.

Podzemna eksplozija naljutila je i Kinu, a uzbunila je i Japan čiji je premijer Shinzo Abe  kazao američkom predsjedniku Baracku Obami u telefonskom razgovoru da je potreban odlučni globalni odgovor.

Obama je razgovarao i s južnokorejskim predsjednikom Park Geun-hyeom o opcijama.

Južnokorejski vojni dužnosnik kazao je Reutersu kako se s američkom stranom razgovaralo o raspoređivanju američkog strateškog oružja na korejski poluotok no odbio je otkriti detalje.

Nakon što je 2013. Sjeverna Koreja testirala nuklearno oružje SAD je poslao dva nevidljiva višenamjenska B-2 bombardera koji mogu biti opremljeni nuklearnim oružjem na let nad Južnom Korejom.

Američki ministar obrane Ashton Carter u razgovoru s južnokorejskim kolegom Han Min Koom poručio je da SAD ostaje predan obrani Južne Koreje.

Američki službeni izvori u Washingtonu kazali su u četvrtak kako vjeruju da je Sjeverna Koreja detonirala jednu od svojih staromodnih atomskih bombi jer je snaga eksplozije odgovarala ranijim pokusima na istoj lokaciji.


Idi na 24sata

Komentari 16

  • Igor Petak 07.01.2016.

    To ce vam pomoći nema što!

  • piramida 07.01.2016.

    Ovaj danasnji poredak u svjetu je Jako odvratan i ruzan, nametnut je od Strane bogati i mocni ljudi ovog prokletog svjetu.

  • piramida 07.01.2016.

    A stace im oruzije, ako ih ovi roknu jednom hidrogenom neceim trebati nitko. Muslim da je ovo sve Propaganda novinari koji su u sluzbi jacega i mocnijeg, danas je tako treba Sam sebi projizivest neprijatelja, ist slucaj je i Korea, trebalo je je priznati isto kaoi ovu podanicku koreju a ne namecati joj sankcije i stvari neprijatelja sebi i susjedima, zapadni zna samo za Rat i Represiju ne zelim ovakvu svjet kao stoje sada

Komentiraj...
Vidi sve komentare