To je to što me zanima!

U sudaru s autom prevrnuo se kombi s radioaktivnim Iridijem

BiH: U mjestu Botajica sudarili su se VW Polo i kombi koji je prevozio radioaktivni materijal. Jedan muškarac je poginuo. Tvrde da nema opasnosti od radijacije
Vidi originalni članak

Jedan muškarac poginuo je u sudaru Vokswagen Pola i kombija koji je prevozio radioaktivni materijal Iridij 192 u mjestu Botajica pokraj Modriča u BiH.

Sudarili su se u noći između četvrtka i petka oko 3,25 sati. Kombi s Iridijem je sletio s ceste i prevrnuo se, a Polo je u potpunosti smrskan.

Prema neslužbenim informacijama, kombi je iz Prijedora i prevozio je radioaktivni materijal iz Instituta Vinča. Emir Dizdarević, direktor Regulatorne agencije za radijaciju i nuklearnu sigurnost BiH, rekao je da nema opasnost od radijacije, jer je kontejner s radioaktivnim Iridijem zaštićen po propisima.

I Civilna zaštita Modriča potvrdila je da za sada nema opasnosti od zračenja jer je radioaktivni materijal u čvrstom stanju, javlja Avaz.

Na dojavu o prometnoj nesreći, posebno kada se saznalo što se nalazi u kombiju, policija je zatvorila cestu i nije dozvolila nikome da se približi. Promet je preusmjeren na okolne ceste, a u mjestu Jakešnica vozila su preusmjerena prema Odžaku i Bosanskom Brodu. 

Istraga je u tijeku.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Sir Crocodile 13.03.2015.

    samo da to ono isis iz bosne ne dobiju u ruke da nebi bilo nuke ;)

  • jluci82 13.03.2015.

    Vinča je nuklearni institut ex YU,i nalazi se u predgrađu Beograda.Nesreća se dogodila u sitne sate u entitetu Republike Srpske,na teritoriju Bosne i Hercegovine.Kad iridij nije radioaktivan cijena mu je otprilike kao i zlata.Jako,jako čudno......

  • Zlatko76 13.03.2015.

    Kako prevoze radioaktivni materijal, mogli su ga onda i poštom poslati

Komentiraj...
Vidi sve komentare