To je to što me zanima!

U tijeku je izvlačenje talijanske jahte koja je potonula kod Unija

U tijeku je izvlačenje 20 metara duge jahte koja je potonula u srijedu ispred luke Unije. Tročlana posada, inače talijanski državljani, odmah je napustila plovilo koje se nasukalo blizu obale te u havariji nema žrtava
Vidi originalni članak

U tijeku je izvlačenje 20 metara duge jahte koja je potonula u srijedu ispred luke Unije. Tročlana posada, inače talijanski državljani, odmah je napustila plovilo koje se nasukalo blizu obale te u havariji nema žrtava.

- Onaj prvi očevid je završen, i preliminarno možemo vidjeti oštećenja u stražnjem dijelu broda, oko strojarnice. Međutim, kada brod izađe na suho, onda ćemo znati više - rekao je lučki kapetan LK Rijeka, Darko Glažar za Novu TV.

Županijska lučka uprava Mali Lošinj brzom intervencijom na mjestu potonuća motorne jahte spriječila je nekontrolirano istjecanje nafte i ekološko zagađenja mora šireg razmjera.

NA VRIJEME NAPUSTILI BROD Talijanska jahta potonula kod otoka Unija, nema ozlijeđenih

Oko potonule jahte postavljeno je preko 320 metara samoupijajuće brane, a uz brod ŽLU u asistenciji je pomogao i vlasnik brodice iz Malog Lošinja Petar Stupar.

Prema riječima ravnatelja ŽLU Filipa Balije, od djelatnika u luci Unije dobili su dojavu da tone dvadesetmetarska jahta talijanske zastave u neposrednoj blizini luke, te su se odmah uputili na mjesto havarije kako bi postavili zaštitne plutajuće brane.

BRZA INTERVENCIJA Jahta koja je potonula u blizini Lošinja imala četiri tone nafte! Spriječili su golemu katastrofu

U jahti se tada nalazilo oko 4 tone nafte, a iako iz kapetanije uvjeravaju da nema opasnosti od zagađenja mora, čitatelji koju su nam slali fotografije kažu da se osjeti smrad.

- Sad ju izvlače. Nešto nafte je iscurilo u more u uvalu, osjeti se smrad - kaže čitateljica.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Jopazg 13.08.2022.

    Ja im napisao dali znaju koliko je 400 tona nafte i dobio zuti🤣😄🤣

  • uroš blesavi 13.08.2022.

    Jel bu naftna platforma tam niknula🤔

  • 13.08.2022.

    Čuo sam od ljudi s Unija da je našim službama trebalo 16 sati da uopće dodju na uvidjaj sto se desilo iz razloga sto Lučka nadležna Kapetanija nije imala brod spreman koji je bio negdje gdje nije trebao biti…a da je dio nafte iscurio na obližnju plažu u medjuvremenu…možda su samo glasine ali možda novinari nešto i istraže oko svega jer sigurno ima svjedoka koji o tome znaju iz prve ruke…jer ako je istina da reagiramo nakon 16 sati od dojave onda smo….bez komentara….

Komentiraj...
Vidi sve komentare