To je to što me zanima!

U Varaždinu nije gotovo? Čehok traži ponavljanje izbora i novu provjeru nevažećih listića

SDP-ov Neven Bosilj je pobijedio Ivana Čehoka sa 169 glasova razlike, a dosadašnji gradonačelnik kaže: Na jednom mjestu je zabilježeno da su Reformisti nagovarali za koga glasati, a želimo i novo brojanje glasova
Vidi originalni članak

Jedno od iznenađenja drugog kruga lokalnih izbora je pobjeda SDP-ova Nevena Bosilja koji je u Varaždinu s vlasti skinuo dugovječnog gradonačelnika Ivana Čehoka. Ali bitka očito još nije gotova.

Ivan Čehok nam je potvrdio da će tražiti ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu s 900 birača i novu provjeru nevažećih listića kojih je u drugom krugu bilo 604 ili 3,57 posto. Kako je Bosilj pobijedio sa 169 glasova razlike, Čehok smatra da bi tu razliku mogao nadoknaditi. Ukupno je na izbore u Varaždinu izašlo 16 935 birača u drugom krugu.

- Upravo spremamo prigovor koji ćemo podnijeti izbornom povjerenstvu. Na jednom biračkom mjestu je zabilježeno da su članovi Reformista čekali ljude i nagovarali za koga glasati. To je i evidentirano. Na tom mjestu je oko 900 birača, izlaznost je bila 51 posto, ali u slučaju ponavljanja, možda bi mogla biti i viša. Također ćemo tražiti i provjeru nevažećih listića jer ih  je jako puno i imamo određene sumnje - kaže Čehok.

Nakon što Čehokova lista uloži žalbe, na potezu je izborno povjerenstvo koje mora odlučiti hoće li ga prihvatiti i hoće li se izbori ponoviti na spornom biračkom mjestu, te donijeti odluku oko provjere nevažećih listića.

U Varaždinu zasad očito još nije gotova izborna utrka.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • 01.06.2021.

    može i kremšnita za zaposlene

  • dalijan 01.06.2021.

    Sta nebi on trebao bit u zatvoru..a ponovne izbore nek plati sam.ako mu ne pase nešto

  • samoproglašena_antifukarica 01.06.2021.

    čitam natječaj za domara u poreznoj upravi i jedan od preduvjeta je "potvrda o nekaznjavanju." zanimljivo kako ista ta potvrda nije poterbna za funkciju gradonacelnika, ali za domara jeste. netko racionalan bi lako mogao zakljuciti kako je opasnije biti domar jer ima puuuuno veca prava no gradonacelnik i stoga, s punim pravom gradonacelnicki kandidat moze biti kaznjavan, ali ne i potencijalni domar!

Komentiraj...
Vidi sve komentare