News

Komentari 20

U Varaždinu nije gotovo? Čehok traži ponavljanje izbora i novu provjeru nevažećih listića

U Varaždinu nije gotovo? Čehok traži ponavljanje izbora i novu provjeru nevažećih listića

SDP-ov Neven Bosilj je pobijedio Ivana Čehoka sa 169 glasova razlike, a dosadašnji gradonačelnik kaže: Na jednom mjestu je zabilježeno da su Reformisti nagovarali za koga glasati, a želimo i novo brojanje glasova

Jedno od iznenađenja drugog kruga lokalnih izbora je pobjeda SDP-ova Nevena Bosilja koji je u Varaždinu s vlasti skinuo dugovječnog gradonačelnika Ivana Čehoka. Ali bitka očito još nije gotova.

Ivan Čehok nam je potvrdio da će tražiti ponavljanje izbora na jednom biračkom mjestu s 900 birača i novu provjeru nevažećih listića kojih je u drugom krugu bilo 604 ili 3,57 posto. Kako je Bosilj pobijedio sa 169 glasova razlike, Čehok smatra da bi tu razliku mogao nadoknaditi. Ukupno je na izbore u Varaždinu izašlo 16 935 birača u drugom krugu.

- Upravo spremamo prigovor koji ćemo podnijeti izbornom povjerenstvu. Na jednom biračkom mjestu je zabilježeno da su članovi Reformista čekali ljude i nagovarali za koga glasati. To je i evidentirano. Na tom mjestu je oko 900 birača, izlaznost je bila 51 posto, ali u slučaju ponavljanja, možda bi mogla biti i viša. Također ćemo tražiti i provjeru nevažećih listića jer ih  je jako puno i imamo određene sumnje - kaže Čehok.

Nakon što Čehokova lista uloži žalbe, na potezu je izborno povjerenstvo koje mora odlučiti hoće li ga prihvatiti i hoće li se izbori ponoviti na spornom biračkom mjestu, te donijeti odluku oko provjere nevažećih listića.

U Varaždinu zasad očito još nije gotova izborna utrka.