To je to što me zanima!

U Vukovaru izbrisan 'Za dom spremni' ispod grafita HOS-a

Netko je na vukovarskoj trafostanici prebrisao pozdrav 'Za dom spremni', dok su netaknuti ostali grbovi HOS-a i grb koji simbolizira Dinamove navijače Bad Blue Boyse
Vidi originalni članak

Nedavno je u Vukovaru na trafostanici osvanuo grafit HOS-a s pozdravom 'Za dom spremni', koji se nalazi na logu HOS-a.

ZDS nije stari hrvatski pozdrav niti je dio opere koju je napisao Ivan Zajc krajem 19. stoljeća, što se može lako provjeriti, već je ekvivalent njemačkom 'Sieg Heilu', pozdravu uvedenom utemeljenjem NDH, Hitlerove i Mussolinijeve marionete, u kojoj su na snazi bili rasni zakoni i u kojoj su ljude trpali u stočne vagone i  prevozili u logore gdje su ubijani.

Srđan Milaković, zamjenik vukovarskog gradonačelnika iz redova srpskog naroda, rekao je kako su grb HOS-a nacrtali navijači Dinama uz dopuštenje gradonačelnika Ivana Penave i uz prisutnost policije.

No prema fotografijama vidi se da je netko prebrisao pozdrav 'Za dom spremni', dok su netaknuti ostali grbovi HOS-a i grb koji simbolizira Dinamove navijače Bad Blue Boyse.

Milanović zbog ZDS otišao s obljetnice Bljeska

Podsjećamo, nedavno je predsjednik Zoran Milanović napustio obilježavanje 25. obljetnice Bljeska jer su neki sudionici u službenom protokolu imali majice s natpisima HOS i 'za dom spremni'.

TOMISLAV KLAUŠKI Milanović je otišao, a ZDS je ostao. A trebalo je biti obrnuto

- To je bila sabotaža. Nikad se nije dogodilo da 'Za dom spremni' uđe u službeni protokol. Premijeru i ostalima sam rekao da napuštam ceremoniju zbog toga. Bili su smotani i zbunjeni. Tome se mora stati na kraj - rekao je hrvatski predsjednik Zoran Milanović nakon incidenta u Okučanima.

POGLEDAJTE VIDEO: Milanović otišao s proslave Bljeska

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 193

  • mikii 17.04.2021.

    treba izbrisat ove što su to izbrisali

  • Kate Becket 08.05.2020.

    Kakvi smo narod još nam je i dobro..

  • 07.05.2020.

    Sramotno je da nam komunisti vode tempo u Lijepoj Našoj RH, osim toga ajmo malo u povijest, Tijekom opsade Sigeta 1566. hrvatski branitelji na čelu s Nikolom Šubićem Zrinskim pružali su junački otpor brojčano nadmoćnim osmanskim osvajačima. Nakon dugotrajne opsade Zrinski je s preostalom šačicom branitelja krenuo u posljednji juriš i povikao: "Za dom - u boj!, ne kazem da se nije koristio u NDH i treba osuditi sve zlocine isto tako i zlocine koje su nanijele petokrake zvijezde ili bilo koja druga znakovlja pa se i dalje veličaju u lijepoj našoj, a ljudi poput MIlanovića to ne osudjuju nego kazu ma nije to nista SRAMOTA.!! da se opet malo vratimo na famozni Za dom Spremni, koristila ga je Bojna HoS-a, Tigrova, Gromova i mnogih drugih i ja se ponosim sto su Za Dom bili spremni i sto su sada Za Dom Spremni, htjeli vi to ili ne to ogromno podize vojnicima moral i svima nama, i trebali bi biti ponosni i ne nazivati se Ustašama i ne dozvoliti da nas se naziva Ustašama nego Hrvatima, Hrvatskim domoljubima i zato HoS-ovci, Tigrovi, Gromovi i mnogi drugi, HVALA VAM STO STE TAJ POZDRAV UCINILI PONOSOM HRVATSKOG NARODA !!! Također napominjem za vrijeme 1941. cinili su se strasni zlocini koje treba osuditi i pod okriljem petokrake i pod okriljem ustaša i svih ostalih (ne ponovilo se! ) ali ponos su naši branitelji i hvala im na Lijepoj našoj !!! Vi ste naš ponos i ne oduzimajte našim braniteljima i hrvatskom narodu ono što su u to vrijeme 90ih učinili velikim ponosom a to je pozdrav ZDS

Komentiraj...
Vidi sve komentare