To je to što me zanima!

'U zagrebačkom SC-u do posla se dolazi samo preko stranke'

Upozorili su kako u SC-u nema javnog natječaja te se već godinama 'protuzakonito zapošljava' preko privremenog naloga na radnim mjestima i za poslove za koje zaposleni nemaju ni spremu ni iskustvo
Vidi originalni članak

Iz stranke Demokrati u subotu su ustvrdili kako se u zagrebačkom Studentskom centru godinama protuzakonito zapošljava te su prozvali glavnog državnog inspektora Andriju Mikulića da je ondje zaposlio stranačke kolege, a ministricu Blaženku Divjak da pušta da SC propadne.

- Preselio čovjek gotovo svoju cijelu podružnicu u Studentski centar u Zagreb i zaposlio svoje stranačke drugove, a sad priprema novu sistematizaciju kako bi im znatno povećao plaće - smatraju Demokrati u priopćenju u kojem tvrde i da ni jedan poslovni potez u Studentskom centru nije moguće povući 'bez suglasnosti i amenovanja Andrije Mikulića'. 

U priopćenju su naveli i kako je Mikulić svoje ljude u SC-u nagradio posebnim stimulacijama za što je potrošeno 1,9 milijuna kuna te ironično primijetili da 'u SC-u ima toliko HDZ-ovaca s Peščenice da bi mogli održavati sastanke svoje podružnice u Savskoj'.

Premda su, kako podsjećaju, iz HDZ-a uvjeravali javnost da će objedinjena državna inspekcija bolje funkcionirati te da je za sve to nadležan Andrija Mikulić, Demokrati tvrde da mu je glavni cilj osobna korist.

- Njemu je glavni cilj osobna korist, a vrlo važan položaj državnog inspektora služi mu za provođenje i ostvarivanje vlastitih ciljeva. Državnom inspektoratu, koji bi se trebao boriti protiv korupcije i nepotizma, HDZ je postavio čovjeka koji na važna mjesta postavlja svoje ljude, s manjkavom stručnom spremom, nespremne, ali podobne poslušnike - ustvrdili su Demokrati u priopćenju koje je potpisao predsjednik stranke Mirando Mrsić.

Upozorili su kako u SC-u nema javnog natječaja te se već godinama 'protuzakonito zapošljava' preko privremenog naloga na radnim mjestima i za poslove za koje zaposleni nemaju ni spremu ni iskustvo.

Smatraju da je sve to poznato ministrici obrazovanja i znanosti Blaženki Divjak pod čijom je odgovornošću SC te joj zamjeraju da ništa ne poduzima. 

- Ministrica znanosti Blaženka Divjak je zatvorila oči, začepila uši i prekrila usta. Kao da je SC u nekoj drugoj orbiti. Sve ovo dobro je poznato ministrici. Bezuspješno su joj se u više navrata obraćali i studenti i zaposlenici. Ona ne poduzima ništa, nego pušta da SC i dalje propada. S kojim ciljem, nejasno je - stoji u priopćenju.

Demokrati su istaknuli kako ne očekuju da će državni inspektori pokucati na vrata SC-a i provjeriti nalaze državne revizije.

- Puno je važnije zatvarati zagrebačke restorane koji su u ovoj korona-krizi pokrenuli posao prema uputi Ministarstva turizma -poručili su.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • skipi 26.04.2020.

    Mos mislit koja najnovija vijest....

  • ravno1 25.04.2020.

    Zar je to stranka? Pa za njih ne glasuju ni članovi familije. Čini mi se da bih iz samo jednog portuna našeg kućnog savjeta skupio više članova.

  • PametUGlavu 25.04.2020.

    Ti to znaš iz iskustva pajdo🤮🤮🤮

Komentiraj...
Vidi sve komentare