To je to što me zanima!

U Zagrebu čak 30 vatrogasaca s 11 vozila gasilo požare trave

Na nekoliko lokacija u Zagrebu i okolici buknuli su u četvrtak popodne požari. Naime, većina požara je planula uslijed paljenja korova i trave. Vatrogasci su na terenu i gase požare
Vidi originalni članak

Na 9 lokacija u Zagrebu u četvrtak poslijepodne planuli su požari niskog raslinja. Vatrogasci JVP Grada Zagreba su izašli na intervencije s 11 vozila i 30 vatrogasaca. Gase požare koji su nastali uslijed paljenja korova i niskog raslinja. 

Također, na predjelu Sičana iznad Dicma u Dalmatinskoj zagori izgorjelo je oko 10 hektara niskog raslinja i smreke. Vatrena stihija nije ugrozila kuće, a u gašenju je pomagao i kanader, doznaje se u sinjskome DVD-u, piše Slobodna. Na terenu je 15 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozilau.

Iz Ministarstva obrane su priopćili da je onamo poslan kanader CL-415 iz sastava Protupožarne eskadrile 93. zrakoplovne baze Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva iz Vojarne "Pukovnik Mirko Vukšić" iz Zemunika.

Gorilo je i u Kuniću kod Plaškog. Iz Vatrogasne postaje Ogulin rekli su nam da su zaprimili dojavu o požaru niskog raslinja u četvrtak oko 14 sati. Na teren je izašlo 30 vatrogasaca s 8 vozila. Požar još nije ugašen. Intervencija će se nastaviti sutra ujutro zbog sumnjivog minskog područja koje se tamo nalazi.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice upozoravaju da se biljni otpad ne spaljuje već kompostira. Ukoliko se ljudi odluče ga spaljivati, nužno je da postupaju sukladno odluci njihove općine, grada i županije kojom su definirani rokovi i uvjeti pod kojima se smije spaljivati biljni otpad.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • todo boy 28.02.2019.

    to bandara kuri travu za buduce novonikle fontane da nemora placat kopanje i micanje trave

  • 28.02.2019.

    Pa skoro svaki dan neki požar ove veljače

  • colonelo 28.02.2019.

    Koliko bi vatrogasaca trebalo gasiti, da se ne daj Bože zapali, Huanitova trava?

Komentiraj...
Vidi sve komentare