To je to što me zanima!

U zračnom napadu na džamiju ubili drugog čovjeka ISIL-a?

Al-Afari se u trenutku napada navodno nalazio u džamiji u blizini Tal Afara. Proteklih nekoliko tjedana dolazile su informacije da je on preuzeo zapovijedanje nad ISIL-om
Vidi originalni članak

Abdul Rahman Mustafa Mohammed, poznat i kao Abu Alaa al-Afri, navodno je ubijen u savezničkom zračnom napadu na sjeveru Iraka, javlja BBC News. Njegovo ubojstvo veliki je udarac za Islamsku državu s obzirom da je riječ o osobi koja je druga u zapovjednom lancu militanata.

Zasad još nema službene potvrde ove informacije.

Al-Afari se u trenutku napada nalazio u džamiji u blizini Tal Afara. Proteklih nekoliko tjedana često su dolazile informacije da je upravo on preuzeo zapovijedanje nad operacijama ISIL-a. Dogodilo se to nakon što je prvi zapovjednik ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadi navodno teško ranjen u jednom savezničkom napadu što ga je onemogućilo u obavljanju posla. 

Al-Afari je navodno ubijen zajedno s još nekoliko desetaka militanata koji su održavali sastanak u džamiji. 

Idi na 24sata

Komentari 10

  • sarma_90 14.05.2015.

    Ovo je treci put drugi.

  • be yourself 14.05.2015.

    Abu Alaa al-Afri je sigurno bio prvi u školskom imeniku ako je išao u školu.

  • Pamtim 14.05.2015.

    Ameri su okupirali Irak,Afganistan, svrgnuli Gadafija,pokušavaju Arssada,uveli sankcije Iranu,Sj.Koreji,Rusiji, svaki dan navodno ubijaju Isilovce i njihove zapovjednike, a Isil sve jači. AMERI, ne vjerujem vam ništa. izgleda da ste vi uzrok ovolikim problema u svijetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare