To je to što me zanima!

Ubio drvenim kolcem oca (74) i pretukao majku pa pobjegao

Policija traži psihičkog bolesnika Nikolu Karatovića (39) koji je drvenim kolcem ubio oca i pretukao majku, a zatim pobjegao od kuće. Od prije je poznat policiji i javnosti
Vidi originalni članak

Policija još ispituje okolnosti koje su psihički poremećenog Nikolu Karatovića  (39) iz Starih Jankovaca navele da u silvestarskoj noći drvenim kolcem ubije oca (74) te prebije majku (72). Teško ozlijeđenu majku Hitna pomoć prevezla je u vinkovačku Opću bolnicu. Policija je blokirala ulaz u obiteljsku kuću u Ulici Vladimira Nazora u Starim Jankovcima, u kojoj je cijelu noć ležalo tijelo ubijenog oca. Ubojica je nakon ubojstva pobjegao od kuće. Policija mu još nije ušla u trag. Prema šturim informacijama može se tek reći da je ubojica od ranije poznat po čestim lutanjima i tajanstvenim odlascima od kuće. Tako je i nedavno policija za njim bila raspisala potragu jer ga sedam dana nije bilo kući.

Idi na 24sata

Komentari 52

  • martina111 02.01.2011.

    baš je zanimljivo,da su "svi takvi" poznati policiji i javnosti od prije,ne kužim pišu jer im fali riječi za text ili je to stvarno tako?,al čekaj,pa zar baš uvijek?????

  • p i j e v a c 02.01.2011.

    Treba mu terapija kolcem po glavi dok god se bude dizao...

  • eurodiesel 02.01.2011.

    Da odgovorim Beloj Streli...te iznesem svoje neko mišljenje o sličnim situacijama koje sam vidio u svojoj okolini...nisam ni ja neki bajni stručnjak, međutim upoznat sam kako stvari funkcioniraju, odnosno bolje reći ne funkcioniraju....jer su nam zakoni takvi!!! Kod mene je bio slučaj gdje tip maltretira ne jedno selo, nego pet sela uokolo...trčao je gol po selu, proganjao cure, babe, mahao kitom....krao po trgovini, provaljivao...ljudi su ga jednom prilikom čak htjeli zavezat za drvo..što bi opet bilo kazneno djelo...murija je dolazila na tisuće puta...vozila ga u policiju.....ali nemaju oni ovlasti držati psihički poremećenu osobu do beskraja u zatvoru ili ga odvesti u Lepoglavu...kad je netko lud treba pomoć ili smještaj u specijaliziranu ustanovu!! Koliko je meni poznato ...policija može prema takvim osobama reagirati samostalno bez stručnih osoba samo ako takvi ugrožavaju život, zdravlje, imovinu drugih , ili svoj život i zdravlje...imaju ga pravo, mislim i vezati, privesti...odnosno bolje reći onemogućiti njegovo daljnje destruktivno ponašanje..nakon čega se zove netko stručan za postupanje prema osoba sa duševnim ...druga je situacija da netko od stručnih osoba traži asistenciju policije da bi se takvu osobu prisilno odvezlo u neku ustanovu...i to je to...nema puno mudrolije!! Koliko sam ja shvatio iz situacije sa ovim što je mahao kitom po selu za babama (nekima je čak bilo i drago)...bio je problem što taj lik nije imao nikoga od rodbine, oca, majke, brata, da oni zatraže smještaj na psihijatriju...taj lik nije imao novčanih sredstava za život...i trajalo je godinama...sad je mislim trajno smješten negdje i kljukaju ga lijekovima....a ja ga znam osobno od prije, bio je čovjek, duša od čovjeka,pričljiv...mlad...imao je život pred sobom, međutim imao je jako loše djetinjstvo i oca alkoholičara i nasilnika, vjerovatno je svaki dan gledao svoju mater na mrtvo pretučenu...i siguran sam da ga je to koštalo!!! Ovih dana imam priliku vidjet jednog alkosa u ulici...maltretira sve oko sebe, ulazi u trgovinu uzima alkohol bez plaćanja, obavlja nuždu gdje stigne, galami..to traje već godinama...policija ga odvozi najmanje 3 puta na mjesec..on je sretan kad ga na minus 10 policija odvede na triježnjenje....nema nikog...a sigurno ima more prijava....mislite da je netko reagirao drugi??? Zašto takav nije smješten gdje treba...??

Komentiraj...
Vidi sve komentare