To je to što me zanima!

Ubio je 20 ljudi za Escobara, a majci je htio kupiti hladnjak

Početak 1990-ih godina bio je najkrvavije doba u kolumbijskom Medellínu, a situacija se nije smirila ni smrću Pabla Escobara. Previše oružja bilo je u opticaju
Vidi originalni članak

Jedna od serija koja je ove jeseni privukla najviše pozornosti je 'Narcos', o životu Pabla Escobara - nemilosrdnog kriminalca koji se pokušavao prikazati kao moderni Robin Hood.

Prije nego je Escobar preuzeo Medellín, taj drugi kolumbijski grad po veličini bio je važan industrijski centar.

1991. godine narkoboss koji je kontrolirao 80 posto svjetske proizvodnje droge dogovorio se s kolumbijskim vlastima, da izbjegne izručenje SAD-u, kako će služiti pet godina u lukzunom zatvoru kojeg je sam izgradio i financirao, pod nazivom Le Catedral.

Escobar je u to vrijeme širio terorizam oko sebe, te je stajao iza ubojstava, primjerice, predsjedničkog kandidata i otmica i ubojstava desetaka novinara, sudaca i aktivista.

No kad su vlasti saznale da i dalje rukovodi svojim kokainskim carstvom iz zatvora, te da je unutra ubio dvojicu svojih bivših zapovjednika, zbog sumnje da su ga prevarili, odlučili su ga prevesti u pravi zatvor. Escobar je to saznao putem mreže špijuna i pobjegao.

Cijeli tekst pročitajte na Express.hr-u

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare