To je to što me zanima!

Ubio susjeda zbog parkinga pa mora platiti milijun kn odštete

Umirovljeni pukovnik HV-a je krajem 2012. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. Pijan je ispalio dva hica u susjeda Ivana Franjića pred njegovom i svojom djecom
Vidi originalni članak

Umirovljeni pukovnik HV-a Igor Lozić (55), zvani Hektor, morat će, ako presuda Općinskog suda u Splitu postane pravomoćna, isplatiti više od milijun kuna odštete supruzi i četvero djece Ivana Franjića, kojeg je ubio u travnju 2010. godine u Mravincima, piše Slobodna Dalmacija.

Lozić je 10. travnja 2010. godine, nakon prepirke oko parkiranja ispred kuće svog susjeda Franjića, također umirovljenog branitelja, otišao do svoje 70 metara udaljene kuće. Vratio se s pištoljem marke Browning kalibra 9 mm i s oko jednog metra udaljenost ispalio dva hica prema Franjiću.

SUĐENJE PRATILA UDOVICA Dobio 12 godina zatvora jer je ubio susjeda zbog parkirališta

Pogodio ga je u prsa i trbuh, a Franjić je njega potom pogodio sjekirom u lice te mu izbio 3 zuba. Sve se to odvijalo pred Franjićevom suprugom i četvero maloljetne djece, kao i pred dva Lozićeva sina, od kojih je jedan bio maloljetan.

Lozić je krajem 2012. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. U ožujku 2013. godine općinski sud već je bio presudio da mora djeci i supruzi ubijenog isplatiti po 220 tisuća kuna naknade neimovinske štete  zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, a zbog smrti bliske osobe. Ta je presuda ukinuta, pa je u novom postupku odlučeno da mora platiti ipak nešto manju svotu.

Ako presuda postane pravomoćna Franjićevoj supruzi i djeci platit će po 198 tisuća kuna s kamatama od 2011. Također, platit će oko 157 tisuća kuna sudskih troškova.

Novčana naknada je smanjena jer sud smatra da u cijelom slučaju postoji i neznatan Franjićev doprinos koji se očituje "u započinjanju verbalnog sukoba nasrtajem na tuženika dok je prolazio automobilom ispred njegove kuće, odnosno naginjanjem nad tuženikom kroz prozor automobila, a potom i izlaskom iz kuće sa sjekirom u ruci", piše Slobodna.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • alcapone123 04.01.2018.

    Neki jadan čovjek...

  • kurcoglu 04.01.2018.

    Heroj , a ne zločinac?

  • fiat uno 04.01.2018.

    Opet neće nadoknaditi djeci oca i ženi muža.

Komentiraj...
Vidi sve komentare