Obavijesti

News

Komentari 38

Ubio susjeda zbog parkinga pa mora platiti milijun kn odštete

Ubio susjeda zbog parkinga pa mora platiti milijun kn odštete
2

Umirovljeni pukovnik HV-a je krajem 2012. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. Pijan je ispalio dva hica u susjeda Ivana Franjića pred njegovom i svojom djecom

VIDEO

Umirovljeni pukovnik HV-a Igor Lozić (55), zvani Hektor, morat će, ako presuda Općinskog suda u Splitu postane pravomoćna, isplatiti više od milijun kuna odštete supruzi i četvero djece Ivana Franjića, kojeg je ubio u travnju 2010. godine u Mravincima, piše Slobodna Dalmacija.

Lozić je 10. travnja 2010. godine, nakon prepirke oko parkiranja ispred kuće svog susjeda Franjića, također umirovljenog branitelja, otišao do svoje 70 metara udaljene kuće. Vratio se s pištoljem marke Browning kalibra 9 mm i s oko jednog metra udaljenost ispalio dva hica prema Franjiću.

Dobio 12 godina zatvora jer je ubio susjeda zbog parkirališta
Dobio 12 godina zatvora jer je ubio susjeda zbog parkirališta

Pogodio ga je u prsa i trbuh, a Franjić je njega potom pogodio sjekirom u lice te mu izbio 3 zuba. Sve se to odvijalo pred Franjićevom suprugom i četvero maloljetne djece, kao i pred dva Lozićeva sina, od kojih je jedan bio maloljetan.

Lozić je krajem 2012. godine pravomoćno osuđen na 12 godina zatvora. U ožujku 2013. godine općinski sud već je bio presudio da mora djeci i supruzi ubijenog isplatiti po 220 tisuća kuna naknade neimovinske štete  zbog povrede prava osobnosti na tjelesno i duševno zdravlje, a zbog smrti bliske osobe. Ta je presuda ukinuta, pa je u novom postupku odlučeno da mora platiti ipak nešto manju svotu.

Ako presuda postane pravomoćna Franjićevoj supruzi i djeci platit će po 198 tisuća kuna s kamatama od 2011. Također, platit će oko 157 tisuća kuna sudskih troškova.

Novčana naknada je smanjena jer sud smatra da u cijelom slučaju postoji i neznatan Franjićev doprinos koji se očituje "u započinjanju verbalnog sukoba nasrtajem na tuženika dok je prolazio automobilom ispred njegove kuće, odnosno naginjanjem nad tuženikom kroz prozor automobila, a potom i izlaskom iz kuće sa sjekirom u ruci", piše Slobodna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.