To je to što me zanima!

Ubojstvo Pukanića: Vrhovni sud odlučivat će o žalbama

Na sjednicama, koje će biti 6. 7. i 8. veljače, sudsko vijeće će se upoznati sa svim bitnim činjenicama suđenja, same presude iz studenoga 2010., te žalbama
Vidi originalni članak

Vrhovni sud će u sljedeća tri dana odlučivati o žalbama na nepravomoćnu presudu šestorici osuđenih zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

Na sjednicama, koje će biti 6. 7. i 8. veljače, sudsko vijeće će se upoznati sa svim bitnim činjenicama devetomjesečnog suđenja, same presude iz studenoga 2010., te žalbama, javlja HRT. No, na presudu se ne žale samo branitelji optuženih već i USKOK koji smatra da su pojedine određene kazne preblage.

Podsjetimo, novinar i suvlasnik Nacionala Ivo Pukanić i Niko Franjić, njegov suradnik, ubijeni su 23. listopada 2008. godine u eksploziji auta na parkiralištu redakcije tjednika u Zagrebu.

Šestorica optuženika osuđena su na ukupno 150 godina zatvora, a najveću kaznu od 40 godina dobio je Željko Milovanović koji je aktivirao bombu. Robert Matanić osuđen je na 33 godine, Luka Matanić i Amir Mafalani dobili su po 16, Bojan Gudurić  30,  a Slobodan Đurović osuđen je na 15 godina zatvora.   

Milovanović je osuđen u odsutnosti, a za isti mu se zločin sudi i u Beogradu, gdje dijeli optuženički klupu sa Sretenom Jocićem zvanim Joca Amsterdam. Joca Amsterdam je optužen da je za Pukanićevo ubojstvo navodno platio 1,5 milijuna eura. Na suđenju u Zagrebu nije dokazano postojanje zločinačke organizacije niti je otkriven krajnji naručitelj kao ni motiv samog zločina.      

Idi na 24sata

Komentari 6

  • DarioFerizović 06.02.2012.

    Kaj ovaj Land Cruiser ide po snijegu ;)?

  • palača 06.02.2012.

    mos mislit kako to nisu izvrsitelji,slali su si poruke i isli za njim, jocic nije posrednik tu ja mislim, a narucitelj se nikada nece doznati

  • 06.02.2012.

    Pustite ih da rade svoj posao, ovako samo raste broj nezaposlenih

Komentiraj...
Vidi sve komentare