To je to što me zanima!

'Ubojstvo Sulejmanija je opasni i kukavički čin. Bio je heroj...'

Veleposlanstvo Irana će otvoriti knjigu žalosti u utorak i srijedu povodom smrti generala Sulejmanija, a u priopćenju su se osvrnuli na njegovu vojnu karijeru
Vidi originalni članak

Povodom ubojstva iranskog generala Kasema Sulejmanija oglasilo se iransko veleposlanstvo u Zagrebu. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

U ranim satima 3. siječnja 2020., general Kasem Sulejmani ubijen je u Bagdadu gdje je sa zračne luke dolazio na poziv premijera lraka. Ubijen je po nalogu američkog predsjednika Donalda Trumpa. Veliki i dostojanstveni zapovjednik lranske Nacionalne Garde- Qods Force, preselio je na svoje nebesko prebivalište dok je bio u misiji.

Život je proveo u borbi no Božjem putu i bio je hrabar čuvar koji je svoj život posvetio obrani lrana od stranih zavjera. Bio je jedna od najpopularnijih nacionalnih ličnosti. Nastojao je uzdići islam, a u svojoj skromnosti nikada nije tražio pohvale ni pozicije.

Glavna misija bila je borba protiv terorizma, osobito ISIL-a i General Sulejmani uspio je poraziti tu zlu skupinu stvorenu od strane Sjedinjenih Država i reakcionarnih snaga u regiji.

Soleimani je bio međunarodni heroj otpora i čovjek koji stoji iza ohrabrivanja lrana, Palestine, Libana, Sirije, lraka, Jemena, Afganistana u borbi za obranu svojih prava od strane agresije. Njegov odlazak pogodit će sve one koji su spašeni od okrutnosti ISIL-a.

Ovaj kukavički i opasni čin znak je frustracije i bespomoćnosti Sjedinjenih Država u regiji, ali zastava dostojanstva i hrabrosti ovog velikog mučenika ostat će visoko kod njegovih sljedbenika, a časni put požrtvovnosti i otpora nastavit će se još jači.

Istina je da je Iran izgubio velikog zapovjednika, međutim, svi, i prijatelji i neprijatelji trebali bi znati do se put otpora nastavlja s povećanom motivacijom i vjerom u pobjedu no pravom putu.

Iran će njegovati ime i sjećanje na velikog mučenika Shahida generala Kasema Sulejmanija, kao i na njegove prijatelje, suborce, mučenike.

Osuđujemo ovaj brutalni čin i nema sumnje do velika nacija lrana i ostale slobodne nacije regije i svijeta neće zaboraviti ovaj strašan zločin.

U Islamskoj Republici Iran je proglašena trodnevna žalost, a zbog brojnih poziva i izraza sućuti, Veleposlanstvo Islamske Republike Iran cće otvoriti knjigu žalosti za javnost u Veleposlanstvu na adresi Zamenhofova 2, u utorak 7. 1. 2020. od 14.00 do 16.00 i u srijedu 8. 1. 2020. od 11.00 do 16.00.

Idi na 24sata

Komentari 44

  • brane456 06.01.2020.

    Ameri su najveće zlo od postanka svijeta❌

  • 06.01.2020.

    I Hitler je nacistima bio heroj

  • mrTrobec 06.01.2020.

    Ubilo ubojicu big deal

Komentiraj...
Vidi sve komentare