To je to što me zanima!

Ubojstvu Kercher je prethodila žestoka svađa zbog stanarine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Talijanski sud u obrazloženju presude Amandi Knox navodi da se s ubijenom cimericom posvađala oko novca. Kercher su zadane rane s najmanje dva noža
Vidi originalni članak

Postupak protiv Amerikanke Amande Knox i njezinog bivšeg dečka Raffaelea Sollecitoa za ubojstvo studentice Meredith Kercher ide dalje. Oni su svojedobno bili oslobođeni optužbi  za ubojstvo iz 2007., no presuda je poništena i vraćena nižem sudu. Podsjećamo, Knox je osuđena na 28,5 godina zatvora, a Sollecito na 25 godina.

U utorak je Žalbeni sud u Firenci objavio obrazloženje osuđujuće presude na 337 stranica, čime je otvoren put da slučaj ponovno ode na višu sudsku instancu. Potvrdi li se i tamo osuđujuća presuda, vjerojatno će biti pokrenut postupak izručenja Amande Knox Italiji, piše Huffington Post.

U obrazloženju, sud navodi da treći osuđeni u slučaju, Rudy Guede nije zločin počinio sam, nego da je više aktera pridonijelo ubojstvu Kercher. Ubojstvu je prethodila žestoka svađa. Kako sud navodi, Kercher i Knox su se sukobile oko stanarine za kuću u kojem su zajedno živjele. Svađa je počela mirno, no kasnije je eskalirala. 

Sud tvrdi da je na tijelu ubijene studentice pronađeno više ubodnih rana te da vjeruju da su je i Knox i Sollecito napali s najmanje dva noža, dok ju je Rudy Guede silovao i držao tijekom napada. Ipak, tvrde da je smrtonosni udarac nožem zadala upravo Amanda Knox. 

Dodaje se i kako nije nužno da su svi imali isti motiv, a i da motive ne treba tražiti u nekakvoj seksualnoj igrici koja je otišla po zlu s obzirom da se Kercher nikada nije upuštala u takve aktivnosti. Podsjećamo, tužiteljstvo je isprva tvrdilo da su troje optuženih i ubijena u nadrogiranom stanju imali seks učetvero.

Kercher je u golemoj lokvi krvi pronađena 2. studenog 2007. godine u stanu koji je dijelila s Amandom i ostalima u Perugiji. Vrat joj je bio prerezan, a bilo je očito i da ju je netko seksualno napastovao. To je, prema presudi u odvojenom postupku, učinio spomenuti Rudy Hermann Guede.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Mustafa Aga 30.04.2014.

    Sve ovo sto Italijani sada pisu jeste sumnjivo...Ko zna o cemu se zaista radi...???

  • fiore 30.04.2014.

    šta su je talijani puštali.a vjerujem da su imali dovoljno dokaza da je zatvore?od kud sad tepuste stranice optužbe,a prije ih nisu imali ili?

  • baldrick_1 30.04.2014.

    Ima nešto hladno u očima ova ženska...

Komentiraj...
Vidi sve komentare